Haberler

Antalya-İsmail Cem Ödülleri Sahiplerini Buldu.Törenden Görün

9 Ödül Alan 'ezel', Geceye Damgasını Vurdu

9 ödül alan 'Ezel', geceye damgasını vurdu

- İSMAİL Cem Televizyon Ödülleri'nin en çok ödül kazanan dizisi 'Ezel' oldu.

- 'Ezel' 9 ödülle geceye damgasını vururken, 'Hanımın Çiftliği' ve 'Aşk-ı Memnu' dizileri geceden dörder ödülle ayrıldı.

- Drama dalında 'Ezel' en iyi dizi seçilirken, Kenan İmirzalıoğlu en iyi erkek oyuncu, 'Hanımın Çiftliği' dizisinden Özgü Namal en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

- Komedi dalında 'Geniş Aile' ödülün sahibi olurken, 'Cevahir' karakterini canlandıran Ufuk Özkan en iyi komedi dizisi aktörü seçildi.

- Okan Bayülgen'in 'Muhabbet Kralı' ise en iyi talk show ödülünü aldı.

- Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Star Televizyonu Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a verildi

1)İSMAİL CEM TELEVİZYON ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde, 41 kategoride beyaz camın en iyileri seçildi. Mardan Palace Otel'de düzenlenen törene, televizyon dünyasının birbirinden ünlü simaları katıldı. Mardan Palace Otel'in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un da katıldığı geceye, Yunanistan'ın divası, İsmail Cem'in en sevdiği şarkıcılardan Maria Faranduri de şarkıları ile renk kattı.

KIRMIZI HALI SEREMONİSİ

Kırmızı halı seremonisinde televizyonun ünlü simaları arasındaki Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya, İlker Kızmaz, Nur Aysan, Mehmet Aslantuğ ve eşi Arzum Onan, Özgü Namal, Ebru Özkan, Caner Cindoruk, Ufuk Özkan, Rasim Öztekin, Mine Teber, Altan Gördüm, Nurcan Eren, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Beyazıt Gülercan, İpek Bilgin, Kemal Uçar, Okan Bayülgen, Tarık Ünlüoğlu, Asuman Krause, Eser Yenenler, Emre Altuğ gibi isimler, birbirinden şık kıyafetleri ile geçiş yaptı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN KUTLAMA

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu yaptığı gecede İsmail Cem'in eşi Elçin Cem ve ailesi de yer aldı. Gece, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sinevizyon aracılığı ile yaptığı konuşmayla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, İsmail Cem'in farklı ve kendini her bakımdan yetiştirmiş bir siyasetçi olduğunu belirterek, ödül alacakları da tebrik etti.

Ödül töreninin düzenleyicisi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Başkanı Mustafa Akaydın, bu etkinliğin Türkiye'de bundan sonra ses getirecek bir etkinlik olacağını belirterek, "İsmail Cem ile başlayan ve son yıllarda pik yapan çok önemli bir kitle var. Bu etkinlik Altın Portakal'da olduğu gibi Antalya ile İstanbul arasında çok iyi bir köprü olacaktır" dedi.

'TÜRKİYE'NİN ÖZLEMİNİ DUYDUĞU BAŞBAKAN OLABİLİRDİ'

Gecede, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen Uğur Dündar ise İsmail Cem'in Türkiye'nin gurur duyduğu evlatlarından olduğunu belirterek, "Çok iyi bir gazeteci, çok iyi bir sendikacı, baskı üzerine baskı yapan kitaplara imza atmış düşünür, siyasetçilikte dürüst olan ve TRT Genel Müdürlüğü döneminde devrim niteliğinde yayınlara imza atan bir isimdi. İlk defa mevlid naklen yayını İsmail Cem döneminde yapılmıştır ve mevlidin Türkler için bir ibadet ve gelenek olduğunu ve en iyi şekilde yapılması gerektiğini söylemişti. Edebiyatımızın en güzel eserleri Onunla televizyon ekranlarında esere dönüştüler. Örneğin Aşk-ı Memnu. Çok iyi bir dışişleri bakanlığı yaptı. Ancak insan kıymetini bilmeyen bizim siyaset dünyamızda hak ettiği değeri göremedi. Eğer hak ettiği değer verilseydi, Türkiye'nin özlemini duyduğu bir başbakan olabilirdi" diye konuştu.

Uğur Dündar, konuşmasının sonunda Mustafa Akaydın'ın ismini 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak andı ve sonra özür dileyerek, övgüyle bahsettiği için, "Ankara için böyle konuşmayacağımı bilirsiniz" dedi.

DÜNDAR'A YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

İsmail Cem Televizyon Ödülleri gecesinin ilk bölümünde, 15 dalda ödüller sahiplerini buldu. Buna göre, Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Star Televizyonu Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a verildi. Metin Akpınar, Tuncay Kurtiz ve Uğur Yücel'in aday gösterildiği ödüle layık gösterilen Uğur Dündar, bu ödülü bugünlerdeki bütün baskılara rağmen yaptıkları haberlerde birlikte çalıştığı Yılmaz Özdil ve diğer ekip arkadaşları adına aldığını kaydetti.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ GENİŞ AİLE

En iyi diziler arasında komedi dalında Kanal D'de yayınlanan 'Geniş Aile' dizisi iki ödül almayı başardı. Geniş Aile, en iyi komedi dizisi seçilirken, komedi dalında en iyi aktör Geniş Aile'nin 'Cevahir'i Ufuk Özkan, en iyi aktris ise '1 Kadın 1 Erkek' dizisinden Demet Evgar seçildi. Komedi dizileri arasında 'Canım Ailem' dizisinden İlker Aksum en iyi yardımcı aktör, Ezgi Mola ise en iyi yardımcı aktris seçildi.

EN İYİ PROGRAMLAR

En iyi yarışma programı TRT'den 'Bir Kelime Bir İşlem', en iyi magazin programı Show TV'den 'Cumartesi Sürprizi', en iyi belgesel 'Ayı ve İnsan-Ece Soydam', en iyi çocuk programı TRT'den 'Haberin Olsun', en iyi kültür/sanat programı TRT'den 'Gezelim Görelim', en iyi gündüz kuşağı programı Kanal D'den 'Doktorum', en iyi spor programı TRT'den 'Stadyum', en iyi müzik eğlence programı Kanal D'den 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' olmayı başardı.

EN İYİ TALK SHOW BAYÜLGEN'İN

En iyi talk show programı dalında açıklanan 5 adaydan 3'ü Okan Bayülgen'in hazırladığı 'Medya Kralı', 'Disko Kralı' ve 'Muhabbet Kralı' adlı programlar oldu. Bayülgen'in talk showlarında 'Muhabbet Kralı' en iyi talk show olmayı başardı. Okan Bayülgen, birçok ödül töreninde kazananın önceden belli olduğunu, ancak bu ödül töreninde bunun bilinmediğini belirterek, herkese teşekkür etti.

MELEKLER KORUSUN'A ÜÇ ÖDÜL

Gençlik dizileri arasında Show TV ekranlarında yayınlanan 'Es Es' en iyi gençlik dizi seçildi. Kanal D'de yayınlanan 'Melekler Korusun' dizisinden Avni Yalçın en iyi aktör, Hümeyra ise en iyi aktris seçildi. En iyi gençlik dizisi yardımcı aktörü, Kanal D'den Kavak Yelleri'nden Altan Gördüm, en iyi gençlik dizisi yardımcı aktristi ise 'Melekler Korusu'ndan Rojda Demirer oldu.

İSMAİL CEM ÖZEL ÖDÜLÜ İZ TV'YE VERİLDİ

Türkiye'nin ilk belgesel kanalı olan ve İsmail Cem'in çok seyrettiği belirtilen belgesel yayın yapan İz Tv, gecede İsmail Cem Özel Ödülü'ne layık görüldü.

9 dalda ödül almayı başaran 'Ezel', İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nin drama dalındaki en iyi dizisi seçildi. Dizinin başrol oyuncularından Kenan İmirzalıoğlu ise en iyi drama dizi aktörü seçildi. Ödülünü alan Kenan İmirzalıoğlu, "İsmail Cem isminin tekrar ne kadar önemli olduğunu göstermiş olduk. Bu ödül beni çok onurlandırdı ve duygulandırdı. Bu ödülü oyuncu arkadaşlarım adına alıyorum" dedi.

'Ezel' dizisi ayrıca; en iyi dizi yönetmeni Uluç Bayraktar, en iyi dizi görüntü yönetmeni Veysel Tekşahin, en iyi dizi kurgusu Serdar Çakular, en iyi dizi özgün senaryo Kerem Deren ve Pınar Bulut, en iyi dizi fragmanı Ay Yapım, en iyi dizi müziği Toygar Işıklı ve en iyi unutulmaz sahne ödüllerini almayı başardı.

ÖZGÜ NAMAL EN İYİ KADIN OYUNCU

Kanal D'de yayınlanan Hanımın Çitliği dizisinin kadın başrol oyuncusu Özgü Namal, en iyi drama dizi aktrisi seçildi. Ödülünü Kavak Yelleri dizisinin yıldızı Sarp Apak açıkladı. Özgü Namal, "Benim bütün ödüllerim gönlümün ekibine ve sizlere. Ellerim patladı, kızardı, hayatımda hiçbir zaman eğlenmedim bu ödül töreninde olduğu kadar. Kazanan kazanmayan herkese çok teşekkür ediyorum. İyiki bu işi yapıyoruz" dedi. Hanımın Çiftliği dizisi, en iyi dizi kostümü Atila Tükkantoz, en iyi dizi makyaj Hüseyin Üküm ve en iyi dizi sanat yönetmeni Dilek Yelence ödüllerini de aldı.

AŞK-I MEMNU'YA 4 ÖDÜL

Kanal D'nin sevilen yapıtlarından 'Aşk-ı Memnu' 4 dalda ödül aldı. 'Aşk-ı Memnu'; en iyi drama dizi yardımcı aktörü Selçuk Yöntem, en iyi internet desteği Ay Yapım, en iyi dizi uyarlama senaryo Ece Yörenç, Melek Gençoğlu ve en iyi dizi başlangıç jeneriği Haluk Arus ödüllerini aldı.

Faruk Bayhan tarafından açıklanan ve ödülü verilen en iyi drama dizi yardımcı aktristi 'Yaprak Dökümü'nden Deniz Çakır oldu. En iyi çıkış yapan dizi film yönetmeni ise 'Ömre Bedel'de Görkem Turgut seçildi.

ÜÇ İSME ANTALYA ÖZEL ÖDÜLÜ

Antalya özel ödülüne Güneri Civaoğlu, Perran Kutman ve Müjdat Gezen layık görüldü. Geceye Kutman ve Gezen katılmazken, Güneri Civaoğlu'nun ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından takdim edildi.

==== KUTU ====

Ödül kazananlar

En İyi Komedi Dizisi: Geniş Aile

En İyi Komedi Dizisi Aktris: Demet Evgar (1 Kadın 1 Erkek)

En İyi Komedi Dizisi Aktör: Ufuk Özkan (Geniş Aile)

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktris: Ezgi Mola (Canım Ailem)

En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Aktör: İlker Aksum (Canım Ailem)

En İyi Drama Dizisi: Ezel

En İyi Drama Dizisi Aktris: Özgü Namal (Hanımın Çiftliği)

En İyi Drama Dizisi Aktör: Kenan İmirzalıoğlu (Ezel)

En İyi Drama Dizisi Yardımcı Aktris: Deniz Çakır (Yaprak Dökümü)

En İyi Drama Dizisi Yardımcı Aktör: Selçuk Yöntem (Aşk-ı Memnu)

En İyi Gençlik Dizisi: Es-Es

En İyi Gençlik Dizisi Aktrist: Hümeyra (Melekler Korusun)

En İyi Gençlik Dizisi Aktör: Avni Yalçın (Melekler Korusun)

En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Aktrist: Rojda Demirer (Melekler Korusun)

Gençlik Dizisi Yardımcı Aktör: Altan Gördüm (Kavak Yelleri)

En İyi Dizisi Uyarlama Senaryo: Aşk-ı Memnu (Ece Yörenç, Melek Gençoğlu)

En İyi Özgün Senaryo: Ezel (Kerem Deren, Pınar Bulut)

En İyi Dizi Yönetmeni: Uluç Bayraktar (Ezel)

En İyi Çıkış Yapan Dizi Yönetmeni: Görkem Turgut (Ömre Bedel)

En İyi Dizi Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin (Ezel)

En İyi Dizi Kurgusu: Serdar Çakular (Ezel)

En İyi Dizi Müziği: Ezel (Toygar Işıklı)

En İyi Dizi Sanat Yönetmeni: Dilek Yelence (Hanımın Çiftliği)

En İyi Dizi Kostümü: Atila Tükkantoz (Hanımın Çiftliği)

En İyi Dizi Makyajı: Hüseyin Üküm (Hanımın Çiftliği)

En İyi Dizi Başlangıç Jeneriği: Haluk Arus (Aşk-ı Memnu)

En İyi Dizi Fragmanı: Ezel (Ay Yapım)

En İyi Unutulmaz Sahne Adayları: Ezel

En İyi Kültür/Sanat Programı: Gezelim Görelim

En İyi Gündüz Kuşağı Programı: Doktorum

En İyi Spor Programı: Stadyum

En İyi Çocuk Programı: Haberin Olsun

En İyi Talk Show Programı: Muhabbet Kralı

En İyi Müzik Eğlence Komedi Show Programı: Çok Güzel Hareketler Bunlar

En İyi Yarışma Programı: Bir Kelime Bir İşlem

En İyi Magazin Programı: Cumartesi Sürprizi

En İyi İnternet Desteği: Ay Yapım (Aşk-ı Memnu)

En İyi Belgesel Programı: Ayı ve İnsan (Ece Soydam)

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri: Uğur Dündar, Tuncel Kurtiz, Halil Ergün, Uğur Yücel, Metin Akpınar

Antalya Özel Ödülleri: Müjdat Gezen, Perran Kutman, Güneri Civaoğlu

İsmail Cem Özel Onur Ödülü: İz TV

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title