Haberler

Ankara: Seri Cinayetlerde Avukatlık Tartışması

Seri Cinayetlerde Yaşanan Avukatlık Tartışmaları Yeni Boyut Kazandı. Seri Katillerin Avukatı Ufuk Namalan Geri Adım Atarak, Davadan Çekilmediğini Söyledi.

Seri cinayetlerde yaşanan avukatlık tartışmaları yeni boyut kazandı. Seri katillerin avukatı Ufuk Namalan geri adım atarak, davadan çekilmediğini söyledi.

Namalan İHA'YA yaptığı açıklamada, sözlerinin yanlış anlaşıldığı belirterek, sanıkların avukatlığını yapmaya devam ettiğini söyledi. Bugün tutukluğa itiraz ettiğini belirten Namalan, Gölbaşı Adliyesi'nde Ağır Ceza mahkemesi olmaması nedeniyle dosyanın Ankara Adliyesi'ne gönderileceğini ve dolayısıyla kendisinin görevinin biteceğini ifade etti. Seri katillerin kendilerine özel avukatları olması teklifinde bulunduğunu belirten Namalan, "Psikolojik olarak, ruhen olarak bu davaya hazır değilim. Bu olaya da vicdanen hazır değilim. Bu nedenle teklifi kabul etmedim" dedi.

Ankara Barosu CMK Kurulu Üyesi Onur Tatar ise, olayda görev yapan Saadet Ayan ve Ufuk Namalan'ın görevlerinin gereğini yerine getirdiklerini söyledi. Baro tarafından atanan avukatların haklı bir gerekçe göstermeden davadan çekilmelerinin söz konusu olmadığına işaret eden Tatar, "Dosya Ankara Adliyesi'ne geleceği için Ayan ve Namalan'ın görevleri bitecek" dedi. Sanıkların kendi avukatlarını tutmaması halinde CMK'nin yeni avukat tayin edeceğini belirten Tatar, CMK avukatlarının haklı bir gerekçe göstermeden davadan çekilmeleri durumunda hem ceza davası açılacağını ve hem de avukatlık yasası uyarınca disiplin cezasına çarptıracaklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title