Haberler

Ankara Hayvan Sevgisi, Evini Hayvan Barınağına Dönüştürdü

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Müzeyyen Bozkurt, 40 yıl önce bakmaya başladığı 2 yavru kedinin sayısını 200'e, 4 köpeğini ise 20'ye çıkardı.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Müzeyyen Bozkurt, 40 yıl önce bakmaya başladığı 2 yavru kedinin sayısını 200'e, 4 köpeğini ise 20'ye çıkardı. Bozkurt, ailesinden gelen hayvan sevgisinin zaman içerisinde tutkuya dönüştüğünü belirtirken, "Nerede aç, susuz ve perişan bir sokak hayvanı görsem vijdanım sızlıyor" dedi.

Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bahçeli bir müstakil evde 150 TL kira ile oturan ve annesinden bağlanan 250 TL'lik yetim maaşı ile yaşamını sürdüren 54 yaşındaki Müzeyyen Bozkurt'un hayvan sevgisi giderek büyüdü. Bozkurt, 40 yıl içerisinde 200 kedi ve 20 köpek sahibi olurken, sokaklarda aç, susuz ve perişan halde yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekleri gördüğünde dayanamayıp, evine götürdüğünü belirtti. Bozkurt, "Sokaklarda aç ve perişan bir hayvan görsem vicdanım sızlıyor. Bu hayvanları alıp evime götürüyorum. Besledikten sonra sağlık sorunları varsa veterinere götürüp tedavi ettiriyorum. Gerekiyorsa kısırlaştırılmalarını sağlıyorum. Sokaklarda yüzlerce kedi ve köpek aç ve perişan halde yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlar belli yerlere mama, yiyecek ve su bıraksalar sokak hayvanları aç kalmazlar" dedi.

Evinde baktığı hayvanların çoğunun sokaklardan bulunduğunu, bir çoğunun ise şiddete maruz kaldığını belirtirken, "Taşla kovalanan hayvanların kiminin gözü kör, kiminin ayakları kırık. Baktığım hayvanlar arasında 2 görme engelli kedi ve 1 köpek var. İnsanlar bakabilecekleri hayvanlara sahip olsunlar. Evcil hayvanların hediyesi de olmaz. Pahalı olarak alınan evcil hayvanlar büyüdüklerinde bakımı zorlaşıyor. Bu kez bu hayvanları sokaklara bırakıyorlar. Sokaklarda yemek ve yaşama alışkanlığı olmayan hayvanlar telef olup gidiyor. Benim gibi bir hayvan severe rastlarsa yaşam hakları devam ediyor. 40 yıl önce 2 yavru kedi ve 4 köpeğe bakıyordum. Şimdi bu sayı 200 kedi ve 20 köpeğe ulaştı" diyor.

Evinin her köşesinde kedi ve köpek beslediğini belirten Bozkurt, "Her gün kırıntı et ve pişirdiğim makarna ile beslediğim bu hayvanlar karınları tok, mutlu şekilde yaşıyorlar. Hastalandıklarında ve bir sorunları olduğunda çok üzülüyorum. İnsanları hayvanlara karşı biraz olsun duyarlı olmaya çağırıyorum. Evlerindeki artan yiyecekleri hayvanların rahat bulabilecekleri bir yerlere bıraksınlar. İnsanların yardımı olmadan bu hayvanların yaşam şansları çok az. Baktığım hayvanlar yaşamımın bir parçası oldular. Hayvan sever vatandaşlardan isteğim; baktığım bu kedi ve köpeklere mama yardımında bulunurlarsa daha mutlu olacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title