Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Sincan her geçen gün modern bir ilçe haline gelmeye devam ederken, Sincan Belediyesi ilçenin tarihi mirasını korumaya devam ediyor.

Sincan her geçen gün modern bir ilçe haline gelmeye devam ederken, Sincan Belediyesi ilçenin tarihi mirasını korumaya devam ediyor.

Yolu belediyeye düşen vatandaşları, belediye bahçesinde bulunan açık hava müzesi karşılıyor. 2003 yılında Kültür Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesi işbirliğiyle birlikte yapılan çalışmalarla ilçede ve köylerde bulunan tarihi eserler toplanarak belediye bahçesinde açık hava müzesi oluşturulmuş. Söz konusu müzede, Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler bulunuyor. Sincan'ın İpek Yolu üzerinde olması, Orta Asya ve Çin'de de Sincan adı taşıyan yer isimlerinin bulunması, tarihi açıdan da ilçenin önemini bir kez daha ön plana çıkartıyor.

Öte yandan, daha önce yapılan araştırmalarla beraber, Kültür Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesi uzmanları Sincan ve köylerinde yaptıkları yüzey araştırmalarında, buradaki ilk yerleşimin Milattan Önce (M.Ö) 5 bin 500 yılına Kalkolitik Döneme kadar gittiğini tespit etmişler. Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sincan'ın Türkiye'nin en hızlı gelişen metropol ilçelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Sincan'da doğup büyümüş biri olarak, ilçenin 30-40 bin nüfuslu halini de hatırlıyorum. Bugün 500 bin nüfusa sahip bir metropol ilçe ve köklü bir tarihi geçmişi bulunan Sincan'ın bu mirasını korumaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title