Haberler

Anavatan Kongre Kararı Alacak

Anavatan Partisi, 22 Temmuz Seçimlerinin Ardından, Eylül Ayında Kongre Yapmaya Hazırlanıyor.

- Anavatan Partisi, 22 Temmuz seçimlerinin ardından, Eylül ayında kongre yapmaya hazırlanıyor. Genel başkan Erkan Mumcu, 8 Ağustos'ta il başkanlarını, 9 Ağustos'ta da MKYK'sını toplayacak. Mumcu, Eylül ayında olağanüstü kongreye gidilmesi çağrısı yapacak.

ANKARA (ANKA) - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar arasında söz düellosu devam ederken, Anavatan Partisi, olağanüstü kongreye hazırlanıyor. Daha önce Genel Başkan Erkan Mumcu tarafından açıklanan olağanüstü kongre kararı önce il başkanları ardından da Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu toplayacak ve Eylül ayında olağanüstü kongreye gidilmesi talebinde bulunacak.

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, Eylül ayında yapmayı planladığı olağanüstü kongre için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Daha önce "Ağustos ayı başlarında yapacağımız Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında kararlaştırılacak takvime göre, Genel Başkanlık yetkilerimi kullanarak partimizi Eylül ayı içerisinde olağanüstü kongreye çağıracağım" açıklaması yapan Mumcu, 8 Ağustos'ta il başkanlarını toplayacak. 22 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri, il başkanları ile değerlendirecek olan Mumcu, 9 Ağustos'ta da MKYK üyeleri ile bir araya gelecek. Mumcu, Eylül ayında olağanüstü kongreye gidilmesi çağrısında bulunacak.

-MUMCU NE DEMİŞTİ?-

Erkan Mumcu, daha önce yaptığı açıklamada ise seçimler öncesinde 2-3 Haziran'da yapılan Anavatan Partisi olağan büyük kongresinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi etkileri, süreci ve erkene alınan seçim takviminin belirlediği olağanüstü şartlarda hayata geçirildiğini belirtmişti.

Mumcu,"bu nedenle yeni döneme ilişkin kararlar almak ve geride bırakılan dönemin tam bir muhasebesini yapmak üzere parti genel kurulumuzun toplanmasında yarar görmekteyim. Olağanüstü kongremiz, genel başkanlık dahil partimizin tüm yönetim organlarının yeniden belirleneceği bir kongre olacaktır. Şahsıma yönelik husumetler üzerinden Anavatan Partisi'nin yıpratılmaya çalışıldığı bu süreçte; partimizin kaderi hakkında harici taarruzlara meydan vermeden, partimin gerçek sahipleriyle birlikte geleceğimizi belirleme iradesini hep birlikte ortaya koyacağımıza inanıyorum. "demişti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title