Haberler

Almanya Cumhurbaşkanı Nevruz Kutlamasına Katıldı

Güncelleme:

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin Alevi Toplumunun düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamasına katıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin Alevi Toplumu'nun düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamasına katıldı.

Cumhurbaşkanı Gauck, burada yaptığı konuşmada, Almanya'da da Alevi olmayan yüzbinlerce insanın da bugün Nevruz'u kutladığına dünyada da milyonlarca insanın bu bayramı kutladığına işaret ederek bu bayramların insanları birbirine bağladığını söyledi.

Gauck, insanların birbirleriyle daha fazla bi raraya gelmeleri, daha fazla alışverişte bulunmaları ve birlikte bayram yapmaları halinde önyargıların bertaraf edileceğini vurguladı.

Bir ülkenin farklı insanlara vatan olabilmesi için karşılıklı saygı ve dürüstlüğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Gauck, kendisinin Cumhurbaşkanı olarak bu kutlamaya katılma nedenlerinden birisinin de bu olduğunu belirtti.

Berlin Alevi Toplumu'nun 25. yılını da kutlayan Gauck, alevi öğretilerinin ders olarak bazı eyaletlerde okutulmasını övdü.

Joachim Gauck, Almanya'da yaşayan Alevilerden insan hakları, özgürlük, demokrasi, insani değerler, erkek-kadın eşitliği, saygı ve dürüstlük gibi değerler için bu ülkeye daha fazla uyum sağlamalarını istedi.

Kutlamada daha sonra minikler mum yakıp dünyada kardeşlik ve özgürlük diledi. Kutlama, Alevi Dedesi Cader Kaplan'ın yaptığı dua ve semah gösterisinin ardından sona erdi.

-Sol Parti milletvekilinin çantası aranmak istendi

Öte yandan Alevi Toplumu'ndaki Nevruz kutlamasına katılmak üzere gelen Sol Parti Federal Milletvekili Azize Tank, milletvekili kimliğini göstermesine rağmen çantasının aranmak istenmesine tepki gösterdi.

Tank, kendisine milletvekili olarak davetiye geldiğini ve isminin listede olmasına rağmen üzerinin aranmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, Irkçılıkla Mücadele Günü'nde böyle bir şey yaşanmasına anlam veremediğini ifade etti.

Özel güvenlik çalışanlarının yanında duran Alman kriminal polisinin müdahale etmeyerek olayı görmezlikten geldiğini belirten Tank, Cumhurbaşkanlığı protokol müdürlüğünden kendisine gelen yetkilinin özür dileme yerine bir yanlışlık yapıldığını aktardığını anlattı.

Azize Tank, ''Ben milletvekiliyim, bana bu yapılıyorsa acaba sokaktaki insanlar neler yaşıyor'' diyerek yetkilileri dava edeceğini kaydetti.

Arşiv

Yayın

Google

TDK

22 Mar 2014 03:12 - Berlin

Almanya Cumhurbaşkanı Nevruz kutlamasına katıldı

22 Mar 2014 01:37 - Berlin

Almanya Cumhurbaşkanı Nevruz kutlamasına katıldı

- Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin Alevi Toplumu'nun düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamasına katıldı

22 Mar 2014 01:22 - Tekirdağ

Müezzinoğlu: ''Artık başaramayacaksınız'' - TEKİRDAĞ

22 Mar 2014 00:17 - İzmir

"Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları" paneli - İZMİR

21 Mar 2014 23:58 - Konya

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

- "Temenni ediyorum ki Twitter bundan sonra mahkeme kararlarına uymalı, ikincisi de Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından iletilen hussuları süratle hassasiyetle değerlendirerek sonuçlandırmalı diye düşünüyorum"

- "Biz de bir hukuk devletiyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin de yasaları var. Sorarım size, Fransa'da antisemitizme yönelik olarak geçtiğimiz yıllarda bir mahkeme kararı çıktı, Twitter hemen uyguladı. Neonazi, Almanya'da Neonazi konusunda yine mahkeme kararını Twitter hemen uyguladı. Bunlar o ülkelerde uygulanıyor da Türkiye'ye gelince neden uygulanmıyor"

- "Bakın, biz niye Facebook'u konuşmuyoruz. Facebook bana göre burada görevini yapıyor ki Facebook'un 9 milyon değil, 30 milyonun üzerinde Türkiye'de üyesi var. Çok daha fazla yani Twitter'ın aşağı yukarı üç katı. Ama Facebook'a yönelik böyle bir eleştiriyi biz yapmadık. Niye? Mahkeme kararı gitttiği zaman Facebook bu mahkeme kararını uyguluyor"

- "Bize küfredilirken kimse bundan rahatsız olmadı. Lütfen, o konuda da rahatsızlık duyulsun. Eğer siz gerçek anlamda demokratsanız… Ama siz AK Parti'ye vurmak, AK Parti'ye saldırmak için 'ben demokratım' diyorsanız o başka. O konuda bir şey demeyeceğim. Ama siz 'ben demokratım' diyorsanız, demokratlığınızın gereğini de yerine getirmelisiniz"

- " Sosyal medya elbette yararlıdır. Elbette geliştirilmelidir. Daha fazla kullanılmalıdır. Türkiye sosyal medyayı kullanma, interneti kullanma oranı itibarıyla oldukça iyi konumda. İnternet kullanımı itibarıyla biz şu anda Avrupa'nın üzerindeyiz"

21 Mar 2014 23:53 - Giresun

Canikli: "30 Mart'ta Kılıçdaroğlu kendisine yeni bir iş arasın'' - GİRESUN

21 Mar 2014 23:49 - Samsun

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç -Twitter erişimi - SAMSUN

21 Mar 2014 23:15 - İstanbul

Basketbolda maçın ardından

- Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman:

- "Çok kritik bir galibiyet aldık. Hem takımımı hem de maç boyunca müthiş bir destek veren taraftarımızı kutluyorum"

- Bayern Münih Başantrenörü Pesic:

- "Her top için savaştık ama hucümda rakibimizi kontrol edemediğimiz için zorlandık. Hücum ribaundlarını rakibe vermemiz de maçı kaybetmemize mal oldu"

21 Mar 2014 22:32 - İstanbul

Basketbol: THY Avrupa Ligi

- Galatasaray Liv Hospital: 76 - Bayern Münih: 69

21 Mar 2014 22:29 - İstanbul

Galatasaray Liv Hospital-Bayern Münih Basket Maçı

21 Mar 2014 21:41 - Samsun

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

- Bakan Kılıç:

- "Bizim AK Parti olarak teknolojiyle, iletişimin gelişmesiyle hiçbir derdimiz yok, sıkıntımız yok, olamaz. Çünkü biz ne diyoruz, 'özgürlükler' diyoruz"

- "Hiçbir zaman yasaklardan ve yasaklamalardan yana olmadık. Başbakanımız da olmadı. Ben 8 sene boyunca her gün yanında özel kalem müdür yardımcısı olarak görev yapmış bir kardeşinizim. Yasaklarla hiçbir zaman işi olmamıştır"

- "Sadece Türkiye'de iktidar olduğumuzdan beri internet aboneliği sayısına bakarsanız, cep telefonu abonesi sayısına bakarsanız zaten bizim teknoloji konusunda ve iletişim konusundaki performansımız ortaya çıkar"

21 Mar 2014 20:51 - Trabzon

Trabzonspor-Kasımpaşa maçından notlar

- Trabzonspor'un eski golcüleri Hami Mandıralı ve Shota Arveladze, teknik adam olarak takımlarının başında sahaya çıkarak, 17 sezon sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda buluştu

21 Mar 2014 20:51 - Frankfurt Am Main

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü

21 Mar 2014 20:25 - Tekirdağ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

- ''Ey güç odakları, ey bu millete tezgah kuranlar; dün başarmış olabilirsiniz, 1960'ta bu milletin iradesini idam etmiş olabilirsiniz, 1970'te elinizin tersiyle itmiş olabilirsiniz; 1980'de tanklarla üzerinden geçmiş olabilirsiniz, 28 Şubat'ta milleti hortumlayabilirsiniz ama artık başaramayacaksınız çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var"

- "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Artık millet ne derse o oluyor, millet ne isterse onu yapıyoruz. Çünkü biz, milletin partisiyiz"

21 Mar 2014 19:48 - Frankfurt Am Main

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü

- Almanya Hessen Eyaleti Uyum Müsteşarı Dreiseitel, Frankfurt Hamidiye Cami cemaati ile bir araya geldi

21 Mar 2014 19:42 - Karaman

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli - Bakan Elvan - KONYA

21 Mar 2014 18:56 - Frankfurt Am Main

Lufthansa pilotlarından grev kararı

- Alman havayolu şiketi Lufthansa'da çalışan pilotlar grev kararı aldı

21 Mar 2014 18:37 - Londra

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

- Almanya ve Fransa'dan Türkiye'de Twitter'la ilgili uygulamaya eleştiri geldi

21 Mar 2014 18:29 - Diyarbakır

Derleme

- Gün içinde, "Nevruz kutlaması" başlıklı haberimizi derleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla

AA

- Diyarbakır'daki Newroz Parkı'nda düzenlenen ve gün boyu süren nevruz etkinliğine katılanlar çeşitli grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi

- Çözüm sürecinin etkisiyle karnaval havasında geçen kutlamalara çoğunlukla yöresel kıyafetlerle katılan aileler güzel havanın da etkisiyle çocuklarıyla piknik yaparak nevruz coşkusunu yaşadı

- Öcalan'ın mesajını HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Türkçe, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Kürtçe okudu

- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah'ın da aralarında yer aldığı 600'e yakın davetlinin katıldığı kutlamaları 50'si yabancı 350'yi aşkın gazeteci izledi

21 Mar 2014 17:59 - Giresun

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, Giresun'da

- Canikli:

- "30 Mart'ta Kılıçdaroğlu kendisine yeni bir iş arasın. Artık Pensilvanya'da muhasebe kayıtlarını mı tutar ne yapar bilemem. Bu meydanlar onu söylüyor. 'Uzun adam'ın miting yaptığı meydanlar onu söylüyor, Kılıçdaroğlu sen gidicisin"

21 Mar 2014 17:48 - Malatya

Çek Cumhuriyeti ve Çin'den gelen akedemisyenlerden Çelik'e ziyaret

- Çek Cumhuriyeti Mendel Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi ortaklaşa kayısı ıslah çalışması yapacak

21 Mar 2014 17:42 - Berlin

Steinmeier, Brezilyalı Dışişleri Bakanı Figueiredo ile görüştü

- Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "(Rusya ile ilişkiler) Bana göre görüşmelere dönme

yolunun kapatılmaması gerekiyor"

- "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan bir gözlemci heyeti görevlendirilmesi konusunda

çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

- "Görüşmeler şu ana kadar kesilmedi, bu görüşmelerde sonuç alabileceğimiz konusunda

umudumu koruyorum"

21 Mar 2014 17:37 - Ankara

Twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeli

-Twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeli uygulanması, gündemin en önemli konusu olurken, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararın, bazı mahkemelerce vatandaşların kişilik haklarının ihlali nedeniyle verilen kapatma kararları doğrultusunda alındığını bildirdi

-Engelin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Twitter hesabından, "sosyal medya platformlarının tamamen kapatılmasının tasvip edilemeyeceğini, suç oluşturan hususlar varsa ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfaların kapatılabileceği" mesajını paylaştı

-Başbakan Yardımcısı Arınç, kararın bir yasak anlamına gelmediğini, sadece kişilerin müracaatı üzerine yargının aldığı kararların uygulanmasından ibaret olduğunu vurgladı. Başbakan Yardımcısı İşler ise mahkeme kararlarının, hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olduğunu belirterek "Şeriatın kestiği parmak da acımaz" değerlendirmesini yaptı. Başbakan Yardımcısı Babacan, "Türkiye'nin algısı açısından çok iyi değil ama hiçbir şey yapmadığınızda da orada da kötü bir sonuç elde ediyorsunuz. Mecburiyetten oluyor, hak-hukuk ihlalini önlemek için oluyor" dedi

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, kararın mahkemelerce alındığını, siyasi bir karar olmadığını vurgularken, Adalet Bakanı Bozdağ, kararların Twitter'in tamamının kapatılmasını değil içeriklerin çıkartılmasını öngördüğünü ancak içerikler mahkeme kararına uyarınca çıkarılmadığından mahkeme kararlarını uygulamak için başka yol kalmadığının anlaşıldığını bildirdi

- Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türk yargısının mahkeme kararlarının uygulanmamasının, ülkenin egemenliğine saldırı olduğunu belirtirken, Maliye Bakanı Şimşek ise konunun mahkeme kararlarının uygulanmamasıyla ilgili olduğunu, yasakçı bir zihniyetten kaynaklanmadığını kaydetti

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararı, "İlk kez Türkiye'de halkın oyuyla seçilmiş bir siyasal parti, bu ülkeye demokrasi getireceğine yasak getiriyor" sözleriyle değerlendirdi

-Twitter'ın avukatı Gönenç Gürkaynak, TİB yetkilileriyle erişimin engellenmesiyle ilgili mahkeme kararlarına ilişkin görüşme yaptı

21 Mar 2014 17:25 - İzmir

"Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları" paneli

- TSE Başkanı Şentürk: "Artık standartları uygulayan değil, belirleyen ülke olmalıyız"

21 Mar 2014 17:22 - Bursa

"Uludağ Ekonomi Zirvesi"

- Turkcell Genel Müdürü Ciliv: "Avrupa'daki bütün telekom grupları arasında, 2012 ve 2013 yıllarında en hızlı büyüyen telekom grubu, Turkcell oldu"

- "Müşterilerimizin yüzde 50'den fazlası yurt dışında. 9 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu şirketlerin 5'i kendi pazarında, o ülkede, işte, sektörde açık fark birinci"

- "Şimdiden 5-10 yıl sonrasının dünyasını iyi okumak lazım, 5 yıl sonraki pazarlara uygun ürünleri şimdiden hazırlamak lazım. O zaman global pazarlarda başarılı olmamak mümkün değil"

1 2 3 4 5 6 7 ... 497

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Twitter Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title