Haberler

Aleviler Hükümete de CHP'ye de Kızgın

Güncelleme:

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, hem hükümete hem de anamuhalefet partisine ağır ifadelerle yüklendi.

Cem Vakfı'nın 19. Olağan Genel Kurulu, Cem Vakfı Genel Merkezi'nin Yenibosna merkez binasında yapıldı

ÖNCE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Genel kurulun açılışında konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, genel bütçeden Alevi vatandaşlara pay ayrılmamasını eleştirdi.

Doğan, "Bu hükümet döneminde de en ufak bir gelişme olmamıştır. Bu, zulüm gibi bir uygulamadır. Siyasi iktidarların bu işkenceye dayanan uygulamalarına rağmen şiddete başvuracak bir uygulama içine girmedik. Dolmabahçe'de Başbakan'la yaptığım görüşmede Alevi yurttaşlara haklarını barış içinde vermeyi kabul etmezseniz, Alevilerin barış içindeki bu talepleri bir yerden sonra bitebilir diye uyardım. Barışçıl sonucu elde etmeye çalıştık, illa yok dediniz. Bir Kürt meselesinin maliyeti 400 milyar doları buldu, 40 bine yakın ölü verildi diyorsunuz. Başbakan'a 'Barış içinde bir meseleyi halletmeye çalışanlarla aranız iyi değil' dedim." diye konuştu.

YENİ ANAYASA ALEVİ ANAYASASI OLMAYACAKTIR

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Doğan, "Alevi yurttaşların din ve inanç özgürlükleri güvence altına alınmıyorsa, kimden gelirse gelsin Alevilerin anayasası olmayacaktır. Aleviler bu anayasayı benimsemeyecektir. 25-30 milyonu bulan Alevi kitleyi önemsemiyorsa, görmezlikten geliyorsa halk deyimiyle adam yerine koymuyorsa bizim de o anayasayı hazırlayanları adam yerine koymak gibi bir mecburiyetimiz yoktur." dedi.

DAHA SONRA CHP LİDERİNE YÜKLENDİ

İzzettin Doğan'ın eleştirilerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da nasibini aldı: "Alevilerin en çok oy verdiği parti olarak bilinen CHP benim de oy verdiğim siyasi parti, inanç ve din özgürlüğü için Cem Vakfı'na bir tek soru sormamıştır. Bu siyasi akıma en çok desteği veren grup Alevilerdir. En çok destek veren kurum da Cem TV'dir. Ama bir tek gün ana muhalefet partisinin genel başkanı gelip o kanalın bir programında konuşmamıştır. Böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Aleviliğinden onur duymayan biri CHP genel başkanı olamaz. Aynı ilkeleri savunuyorsak aynı safta yer almalıyız. 'Ben Alevi'yim, siz nasıl olsa biliyorsunuz' demek olmaz. Demokrasiler açıklık, şeffaflık rejimidir. Oy veren verir, vermeyen vermez. Cumhuriyet Halk Partisi, kendisini gözden geçirilmeli. Alevilerle ilgili konuları yüksek sesle konuşmalı."

HÜSEYİN AYGÜN DESTEK VERDİ

Son dönemlerde CHP içerisinde yapmış olduğu aykırı çıkışlarla gündeme gelen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Twitter hesabından İzzetin Doğan'ın açıklamalarına destek verdi. Aygün mesajında , "Doğan CHP lideri için 'Aleviliğinden onur duymayan biri CHP genel başkanı olamaz' demiş. Günaydın" diyerek CHP'de yaşanacak yeni krizin ilk sinyalini verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İzzettin Doğan Hüseyin Aygün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title