Haberler

Akbulut "4+4+4 Konusundaki Fikri

Güncelleme:

TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut "4+4+4'ün İkinci ve Üçüncü 4'ünde "Açık Öğretim" Olmalı"

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Av. Hamza Akbulut gündemdeki 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili bir basın bildirisi yayınlayarak 4+4+4'ün ikinci ve üçüncü 4'ünde açık öğretimin olması gerektiğini söyledi. Yayınladığı bildiride halen uygulanmakta olan sekiz yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim sisteminin mahsurlarına değine Akbulut;

"Ülkemizde uzun bir süredir uygulanan sekiz yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim sistemi, 28 Şubat döneminde İmam-Hatip Liselerinin önünü tıkamak maksadıyla getirilmiş ve maalesef mesleki eğitime de ciddi zararlar vermiştir." Dedi. Akbulut, sadece mesleki eğitimin değil din eğitiminin de bu sürede sekteye uğratıldığını hatırlatarak,

"Sekiz yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim sistemi, bugüne kadar hafızlık müessesine büyük darbe vurmuştur. Bu sistem, Hafızlık gibi erken yaşlarda verilmesi gereken bir eğitimi ve İmam Hatip Liselerinin orta kısmındaki hazırlık imkânını ortadan kaldırarak, din eğitimi noktasında ciddi bir boşluğa sebep olmaktadır. " dedi. o döneminin aktör ve figüranlarının millet tarafından tasfiye edildiğini söyleyen Akbulut, yeni dönem ve yeni sistemin kurulacağı kanun tasarı hakkında da şu hatırlatmalarda bulundu.

"Kanun tasarısı ilk defa kamuoyu ile paylaşıldığında İkinci ve üçüncü 4 yıllarda isteyen öğrencilere açık öğretim imkânı vermekteydi. Ancak kanun tasarısının, açık öğretim imkanını üçüncü 4 yılda uygulanmasını öngörmesi şekli ile daraltılmasını endişeyle izlemekteyiz. Bir kısım çevrelerin 28 Şubat refleksleriyle bu konuya muhalefet ettiği inancındayız. Çocuklarımızın geleceği için son derece önemli olan bu konuda, milletimizin büyük çoğunluğunun, kanun tasarısının, 4 yıldan sonra örgün eğitimin zorunlu olmaması, ikinci ve üçüncü 4 yıllarda, isteyen öğrencilere açık öğretim imkânı sağlanması şekli ile parlamentodan geçmesi yönündeki taleplerini temsilcilerimize hatırlatırız." Dedi.

Karma eğitimin yanında, sosyal ve pedagojik zaruretine binaen, kız ve erkeklerin ayrı ayrı eğitim göreceği okullar da bir alternatif olarak eğitim sistemi içinde bulunması gerektiğine değinen Akbulut, Din ve vicdan hürriyetinin bir parçası olarak şahsi inançların serbestçe yaşanması açısından, kılık kıyafet tercihi her ölçekteki eğitim kurumunda serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

28 Şubat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title