Haberler

Akbank'ın 2014 Yılı Konsolide Net Kârı 3,38 Milyar Lira Oldu

Güncelleme:

2014 yılında 4 milyar 334 milyon lira brüt kar elde ettiğini açıklayan Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, "Bankamızın konsolide net karı 3 milyar 379 milyon lira oldu" dedi.

Akbank'ın 2014 yılında 4 milyar 334 milyon lira brüt kar elde ettiğini açıklayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Brüt karı üzerinden 955 milyon lira vergi karşılığı ayıran bankamızın konsolide net karı 3 milyar 379 milyon lira oldu" dedi.

Bankanın 2014 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Binbaşgil, "Akbank olarak zor ve finansal olarak harekelirai bir yılda aktiflerimizi yaklaşık yüzde 12 büyüterek 218 milyar lira'nin üstüne çıkardık. Aynı dönemde, nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği yüzde 13 büyümeyle 168 milyar lira'nin üstüne yükselttik" dedi.

Türkiye'nin iç tüketime değil, ihracata dayalı bir büyüme modeline geçme arzusunda olduğunu vurgulayan Binbaşgil, "Bu model tasarruf eksiklikleri ve cari açık problemi olan ülkemiz için çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme modelidir" dedi ve ekledi:

"Firmalarımız işlerini büyüttüğü, uluslararası piyasalarda rekabet gücünü ve pazar paylarını artırdığı ölçüde bu model başarıyla işleyecektir. Biz de Akbank olarak ülkemizin ihracata dayalı büyüme modelini destekleyecek politikalar üretiyoruz. Bu kapsamda 2014'ün sonunda 'Akbank İhracat Hamlesi'ni başlattık. İhracatın desteklenmesinde her zaman öncü rol oynamıştık. Dış ticarette en etkin bankalardan biriyiz. Bu yeni kampanyamızla hedefimiz hiç ihracat yapmamış işletmelere de yeni ufuklar açmak ve mevcut ihracat pastasının büyümesine destek olmak."

Binbaşgil, ihracata dayalı büyüme modelinin merkezinde bulunan KOBİ'ler ve şirketlere ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Alınan makro ihtiyati tedbirlere paralel reel sektöre yönelik kredilerimiz bireysel kredilere oranla çok daha hızlı gelişiyor. Orta, küçük, mikro ölçekli işletmeler ve Kurumsal kredilerimiz yoluyla reel sektöre sağladığımız desteği yaklaşık 94 milyar lira'si nakdi kredi olmak üzere toplamda yaklaşık 126 milyar lira'nin üstüne çıkardık" dedi.

Tasarrufları artırıcı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Binbaşgil, "Tasarruf bilincinin toplumumuzda daha da yaygınlaşmasına destek sağlamaktan mulirauluk duyuyoruz. 2014'te Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki yeni sözleşmelerin yaklaşık yüzde 11'i Akbank aracılığıyla sisteme dahil oldu. Bunun yanında, mevduat birikim hesapları ile her ay yaklaşık 200 bin müşterimiz Akbank'ta düzenli birikim yapıyor" dedi.

Akbank'ın toplam mevduatının yüzde 9 artışla 122 milyar liranın üstüne çıktığını da belirten Binbaşgil, "Mart ayında yaklaşık 1.4 milyar dolarlık yılın ilk sendikasyon kredisini aldık. Bunun yanında, Haziran ve Temmuz'da yaklaşık 1.3 milyar dolar tutarında seküritizasyon işlemini de gerçekleştirdik. Son olarak geçtiğimiz Ağustos'ta 1.5 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon işlemimizi tamamladık" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Binbaşgil Türkiye Akbank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title