Haberler

AK Parti Yerel Seçim Startı Verdi

Swissotel Grand Efes İzmir'de düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlknur Denizli,...

Swissotel Grand Efes İzmir'de düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, İlhan İşbilen, Ak Parti İzmir Eski Milletvekili Tuğrul Yemişçi katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar yerel seçimlerle ilgili sürece girildiğini hatırlatıp, "Bizim halkımızla bir sorunumuz yok. Bizi tanıdıktan sonra, gönlünü bize veriyor. İnşallah oyunu da bize verecek. Halkımıza birebir ulaşmayı ihmal etmemeliyiz. Her zaman yanlarında olmalıyız. İzmir'de belediyenin bu kadar başarısız olduğu, halkın şikayet ettiği ve sorunların yaşandığı; insanların bu iklimden kurtulmak istediği bir noktaya gelmemişti. İzmir'in Ak Partili belediyecilik anlayışı ile tanışması, Türkiye için gereklilik haline gelmiştir" dedi.

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı bıraktıktan sonra İzmir'e ilk kez gelen Ertuğrul Günay sonradan katıldı ve uzun süre partililer tarafından alkışlandı. Bakanlığı döneminde İzmir ve Ege'nin güzelliklerini ABD'nin en çok satan gazetelerinden sonra yüz bin trajı ve milyonlarca okuru olan ABD'li bir dergide de yer almasını sağladıklarını hatırlatan Günay, "Ege Bölgesi'nde kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Bizim yerel yönetimlerdeki başarımızı buraya taşımamız gerekiyor. Ama burada çok dikkatli olmalıyız. Biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Biz 28 Şubat'taki gibi şapkamızı alıp gitmedik. 27 Nisan'daki gibi dimdik durarak kendimizi ispat ettik. Kimseye hayat tarzı dayatmıyoruz. İnsanların inanışları, hayat tarzları yaratanla ilgili bir meseledir. İzmir'de yokuz, ama olacağız inşallah. Hayatın her alanında olacağız. Her mekanda olmamız gerekiyor. Bunu dayatmadan ve korku algısı yaratmadan sağlayacağız. Aday belirlemede de dikkatli davranırsak, Ege'de hak ettiğimiz yere geliriz" dedi.

SERVETİNİ KAYBETMİŞ

Siyasette çok sıkıntı ve acı çektiğini, yapmadığım işlerin hesabını vermek durumunda kaldığını anlatan Ertuğrul Günay, "Siyasetten servet edinmedim ve bunun nasıl olduğunu öğrenmek istemedim. Bakan olmadan önce evim, yazlığım ve arabam ile iki kooperatif hissem vardı. Şimdi hiçbiri yok. Ama dost sayım çoğaldı. Biz siyaseti böyle yapıyoruz" diye konuştu.

Törör sorununun çözümü için yapılanları hatırlatan Günay, herkesin dikkatli olmasını söyleyip, şunları anlattı: "Devletin gücü silah bırakmaz. Başbakanımız 'bütün bu ayrımcılıkları ayaklar altına alacağız' dedi. Ancak bu söz yanlış değerlendirildi. Burada ırkçılık yaparak bu toprakların değerlerine ihanet edenleri kast etti. Bazıları sorunun devam etmesini istiyor. Şimdi sırada barış var. Eğer bunlar olmasaydı diğerleri de bizim baktığımız gibi çözüm konusunda adım atsaydı, ekonomi bir yandan siyaset bir yandan, ama gerçeği de inkar etmeden bakmış olsalardı, 14 yıldır hapiste bulunan bir adamın kapısına birilerini göndererek ondan gelecek olumlu bir mesajdan da medet bekler durumda olmazdık. Türkiye'de barış olsun istiyorsak her yolu denemeliyiz. Bir takım görüşme tutanakları ortaya çıktı. Bunlara çok takılmıyorum. Bunların İmralı'daki o adama en yakın kişiler tarafından servis edildiğini düşünüyorum. Neden? Çünkü bir megalomanya var. 14 yıldır hapiste ve kendisinin sır varlık olarak önemini hem Türkiye'ye hem diğer tarafa göstermek istiyor. Orada öyle blöf cümleler var ki öyle haddini aşmış cümleler var ki. O hala kendini önemli bir fenomen olarak ayakta tutmaya çalışıyor. Türk okullarına ve onu kuran insanlara bile laf ediyor. Kendini ispat etme gayreti içinde. Kendini hala var etme gayreti içerisinde. Biz diyoruz ki bu topraklarda artık çocuklar ölmesin." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Swissotel Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title