Haberler

Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı Adaylığı İçin Genel Sekreterliğe Başvuru Yapıldı

Güncelleme:

AK Parti Meclis Başkanlığı için Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. Yıldırım'ın adaylığı için TBMM Genel Sekterliği'ne başvuru yapıldı.

AK Parti Meclis Başkanlığı için Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. Yıldırım'ın adaylığı için TBMM Genel Sekterliği'ne başvuru yapıldı.

YILDIRIM'IN ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Yıldırım'ın adaylığı için TBMM Genel Sekterliği'ne başvuru yapıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Yıldırım, TBMM'deki makamından çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN"

TBMM Başkanlığı adaylığına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Vatana, millete hayırlı olur inşallah." ifadesini kullandı.

Kendisinin yeni dönemin ilk TBMM Başkanı adayı olduğunun belirtilmesi üzerine Yıldırım, "Ama başka adaylar da çıkabilir." dedi.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ NE DERSE O OLUR"

Yıldırım, "İlk turda sonuçlanır mı?" sorusu üzerine "Bilemem, Meclis iradesine ben karar veremem. Meclisimiz, milletvekillerimiz ne derse o olur." diye konuştu.

"KAPI AÇILDI, GİDİYORUZ"

Kendisinin daha önce TBMM Başkan adaylığına ilişkin soruya verdiği "Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar." şeklindeki yanıtın hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Kapı açıldı, gidiyoruz." ifadesini kullandı.

YILDIRIM, MÜHENDİSLİK MEZUNU

AK Parti'nin daha önceki Meclis Başkanı adaylarını hukukçu kökenli vekillerden tercih ediyordu. Binali Yıldırım tercihi ile AK Parti'nin hukukçu tercihi de değişmiş oldu. Yıldırım mühendislik mezunu.

GEÇİCİ MECLİS GÖREVİ BAŞKANLIĞINI DURMUŞ YILMAZ YERİNE GETİRECEK

Meclis Başkanı TBMM'deki oylama ile seçilene kadar geçici Meclis Başkanı görevini en yaşlı üye sıfatı ile İYİ Partili Durmuş Yılmaz yerine getirecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title