Haberler

AİHM'in Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı Başvurusu ile İlgili Kararı

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Turhan Özlü, AİHM'in Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın Başvurusu Üzerine Aldığı Karar ile İlgili İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ve Partinin Hukuk Müşaviri Osman Aydın Şahin ile Birlikte Basın Toplantısı Düzenledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Turhan Özlü, AİHM'in Fener Rum Erkek Lisesi Vakfı'nın başvurusu üzerine aldığı karar ile ilgili İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ve partinin hukuk müşaviri Osman Aydın Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basında yer alan haberlerin yalan olduğunu dile getiren Özlü, AİHM'in kararının altındaki hedefinin İstanbul'u Bizans yapmak olduğunu söyledi.

Rum Vakfının mülk sahibi olmadığına dair Türk mahkemesinin kesin hükmünün bulunduğunu dile getiren Özlü, İşçi Partisi'nin işgalci değil yasal kiracı olduğunu belirtti. Özlü, "AİHM kararı hükümete, yeni kapitülasyonlar için gerekçe olmaktadır. Üstelik karara Türkiye'nin itiraz hakkı da vardır. Eğer o hak kullanılmazsa, bu tavra ihanetten başka bir sıfat bulunamayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title