Haberler

Ağrı Kazada Yaralandı, 9 Saat Sonra Sevk Edildi

Kazada yaralandı, 9 saat sonra sevk edildiAĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde dün meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 çocuk annesi 27 yaşındaki Fatma Demir, 9 saat sonra Van'a sevk edildi.

Kazada yaralandı, 9 saat sonra sevk edildi

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde dün meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 çocuk annesi 27 yaşındaki Fatma Demir, 9 saat sonra Van'a sevk edildi. İç kanama riski bulunan Demir'in ailesi bu duruma isyan ederken, hastane yönetimi ise bölgedeki hastanelerde boş yer olmaması nedeniyle hastanın bekletildiğini söyledi.

Kaza, dün saat 10.30 sıralarında Doğubayazıt- Ağrı karayolu üzeri Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. İstanbul'da oturan Fatma Demir, bayramı geçirmek için ailesiyle birlikte memleketi Doğubayazıt'a geldi. Kız kardeşi Zahide Kahraman ile akraba ziyareti için Büyük Ağrı Mahallesi'ndeki baba evinden çıkan Fatma Demir, yolun karşısına geçmek isterken, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralanan Demir, çağrılan ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından kalça, boyun ve kafa tasında yırtılma ve kırılmalar olan Demir'in iç kanama geçirme riskinin olduğu belirtildi. Bunun üzerine doktor, Demir'in üniversite hastanesi olan Van, Kars ya da Erzurum gibi illerden birine sevk edilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak Demir, üniversite hastanelerinde yer olmadığını belirten hastane yetkilileri, Demir'i başka bir ile sevk etmedi. Yaralı kadın, saat 19.30'da, kazadan 9 saat sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu duruma isyan eden Demir'in yakınları hastane önünde hastane yönetimini protesto etti. Demir'in kız kardeşi Zahide Kahraman, "Ablama çarpanı gördüm. Üzerimize geldi bütün arabalar durdu, bir tek o durmadı. Hastanede de saatlerdir bekletildik" dedi.

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Hasta sabah saatlerinde hastanemize gelmiş ve akşam saat 19.30 sıralarında da Van'a sevk edilmiştir. Sevkler genelde 112 üzerinden yapılıyor. Biz durumu 112'ye bildiriyoruz onlarda uygun hastane buldukları gibi hastayı oraya sevk etmemizi söylüyorlar. Ama dün hem bayram tatili hem de hastanelerde boş yer olmaması nedeniyle hastamız bekletilmiştir. Doktorumuz Mehmet Ali Bozaca'da hastanın iç kanama geçirme riskinin yüksek olduğunu belirtmiş ve bunun üzerine en son 112 kendisi inisiyatif kullanarak hastayı Van'a sevk etmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Demir İstanbul Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title