Haberler

AFYONKARAHİSAR - Kadın Kültür Evleri tanıtıldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da, 11 ilçe ve beldede 7 ayda yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evleri ile Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı yapıldı.

Afyonkarahisar'da, 11 ilçe ve beldede 7 ayda yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evleri ile Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı yapıldı.

Vali Gökmen Çiçek, termal bir otelde yaptığı konuşmada, kentte bugün bir tarihe şahitlik edildiğini söyledi.

İlçelerde ve beldelerde 7 ayda yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evleri ile Kadın Kooperatiflerinin hayata geçirilmesinde yaşanan süreci anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu proje aslında kıymetli eşim Sümeyra Çiçek'in fikriydi. Onun fikriyle çıktığımız bu yolda büyüyerek devam ediyoruz. Afyonkarahisar'da sadece 7 ayda bu kadın kültür evleri tamamlandı. Eğitimlere açıldı. Kadın kooperatifleri kuruldu ve siparişler alındı. Ardından satışlar yapıldı. Hala siparişleri yetiştirmekte zorlanıyorlar. Bunlara ilaveten kadın kültür marketleri de kuruldu. İşte bu 7 aya ben 'Afyonkarahisar mucizesi' diyorum."

Çiçek, Afyon Eğitim Vakfının (AEV) e-ticaretle bütün Kadın Kültür Evleri'nde üretilen malzemelerin Türkiye geneline pazarlayacağını ve elde edilen gelirin de üniversite öğrencilerine burs olacağını vurguladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de kent merkezinde bir konak satın aldıklarını, binanın restorasyonunu bitirip kadın kültür evi olarak hizmete sunmayı planladıklarını ifade etti.

Programda, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile MHP Milletvekili Mehmet Taytak da konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu da toplantıya video konferansla katıldı.

Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri için hazırlanan videoların izlenmesinin ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Kadın Kültür Evleri tamamlanan ilçe ve beldenin stantlarının açılışı yapılarak ürünleri incelendi.

Burada Vali Çiçek, Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatiflerinde üretilen el sanatları, hediyelik eşyalar ve istiridye mantarı gibi ürünlerin satışı konusunda kadınlara yardımcı oldu.

Programa, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökmen Çiçek Milletvekili Hisarcık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title