Haberler

Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den Çekiniyor, Işin Özü Budur

Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den çekiniyor, işin özü budur (2)AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı'nın açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den çekiniyor, işin özü budur (2)

AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı'nın açılışını yaptı. Çocuklara masalla büyümenin önemini anlatan Bakan Eroğlu, masalların çocukların hayal gücünü canlandırdığını aktardı. Bakan Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde yapımı tamamlanan Motokros Pisti'nde yapılan Türkiye Motokros Şampiyonası final ayağının ödül törenine katıldı. Sporcuları ve ödül alanları tebrik eden Bakan Eroğlu, yarışmanın tek kadın sporcusu 16 yaşındaki Meri Valimaki'yle de sohbet etti.

'MUTLAKA HESABI SORULUR'

Ödül töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu'na, Suriye rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığıyla ilgili TSK açıklaması hatırlatıldı. Kimyasal silah kullanımının bir savaş suçu olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bunun cezası mutlaka verilir. Savaş suçu olması sebebiyle mutlaka hesabı sorulur" dedi.

ÇARŞAMBADAN İTİBAREN TÜM YURTTA KAR VAR

Meteorolojinin yağış uyarısı da sorulan Bakan Eroğlu, gelecek çarşamba (30 Kasım) gününden itibaren tüm yurtta kar yağışı beklendiğini kaydetti. Meteorolojik değerlendirme haritasından gün gün yağış durumu ile ilgili bilgi veren Eroğlu, "Yağmur geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse (yağış) gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye'yi kaplayacak. Yağış bugün Trakya ve Ege'den başladı. Pazartesiden itibaren Afyonkarahisar'a doğru geliyor. Salı günü Afyonkarahisar, çarşamba günü aşağı yukarı tüm Türkiye'yi kaplıyor. Yağışlar öbür hafta sonunda yurdu terk ediyor. Gelecek haftaya sadece Ege Bölgesi'nde yağış kalıyor" diye konuştu.

15 YIL SONRA STADYUMDA MAÇ İZLEDİ

Açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, MX kategorisinde birinci olan Şakir Şen Kolyancı'ya şampiyonluk kupasını verdi. Tüm sporcuları tek tek tebrik eden Bakan Eroğlu, daha sonra spor kompleksi içindeki Afyon Yeni Şehir Stadyumu'nda oynanan AFJET Afyonspor- Maltepespor maçının ikinci yarısının bir bölümünü izledi. 15 yıl aradan sonra ilk kez stadyumda maç izlediğini söyleyen Eroğlu, ardından Afyonkarahisar Valiliği'nde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sami Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title