Haberler

Adalet Akademisi Danışma Kurulu, yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Güncelleme:

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, 2020'nin son toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, 2020'nin son toplantısını gerçekleştirdi.

Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığındaki toplantıda, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ile 10 üye hazır bulundu. 4 üye de toplantıya çevrim içi katıldı.

Toplantının gündemi, 2020'nin genel ve ilerleyen süreçteki faaliyetlerine dair değerlendirmeler ile Mülakat Kuruluna üye seçimi oldu.

Bakan Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Adalet Akademisinin eğitimlerinin bir dönem yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütüldüğünü ancak 2 dönemdir yüz yüze eğitimlerin başarıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Türkiye Adalet Akademisinin bir yıl gibi kısa bir sürede çok önemli başarılara imza attığını ifade eden Yılmaz, Akademi'nin tüm dünyanın içinde bulunduğu ve Türkiye'yi de yakından ilgilendiren salgın ortamında görevini başarıyla yerine getirerek hakim ve savcı yetiştirilmesi sürecini örnek alınacak şekilde yürüttüğünü vurguladı.

"Eğitimin hiçbir ayağı aksatılmadan yürütüldü"

Hasan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye Adalet Akademisinin Teşkilat Usulleri ile Çalışma Esaslarına dair yönetmelik gereğince Akademi Danışma Kurulunun bu yıl içerisindeki son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Adalet Akademisinin son bir yıllık süreç içerisinde büyük başarılar kazandığını hep birlikte izliyoruz. Etkin eğitim vizyonu çerçevesinde hazırlanan eğitim modüllerinin Kovid-19 süreci içerisinde de başarıyla uygulanmış olmasından dolayı da tebrik ediyorum."

Akademinin, Türkiye'de ilk vakanın tespit edilmesinden itibaren aldığı önlemlerle hakim ve savcı adaylarının eğitimlerini aksatmadan yerine getirdiğini anlatan Yılmaz, bu bir yıllık süreçte canlı dersler, eğitim videoları ve yüz yüze eğitimle, eğitimin hiçbir ayağının aksatılmadan yürütüldüğünü ifade etti.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Özdemir de Akademinin faaliyetleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Danışma Kurulu üyeleri de faaliyetler hakkındaki görüşlerini bildirdi.

Mülakat Kuruluna üye seçildi

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulunun 2020'deki son toplantısında, kanun gereği Mülakat Kuruluna üye seçimi gerçekleştirildi.

Öncelikle üye seçimi için adayların belirlendiği toplantıda, oy aşamasına geçildi. Mülakat kuruluna, adli yargı hakim ve savcı adaylığı, idari yargı hakim adaylığı ve avukatlıktan hakim-savcılığa geçiş için bir asil, bir yedek üye olmak üzere ikişer üye oy birliğiyle seçildi.

Danışma Kurulu Başkanı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, kurul üyelerine teşekkür ederek, Mülakat Kuruluna seçilen yeni üyelere başarılar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yılmaz Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title