Haberler

Abdülkadir Selvi'nin Ablası: Keşke Simit Satıp Onurlu Yaşasaydı

Güncelleme:

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'nin ablası Fatma Kaya, kardeşiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu, "Onu görünce televizyonu kapatıyorum." dedi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin 66 yaşındaki ablası Fatma Kaya, Selvi ile yıllar önce sağcılarla hareket etmeye başlayınca ilişkilerinin koptuğunu belirterek, "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı... Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız. Onu gördüğümde televizyonu kapatıyorum" dedi.

ALEVİ OLDUKLARI İÇİN BÜYÜK BASKI GÖRMÜŞLER

İstanbul'a taşınmadan önce Sivas Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini belirten Kaya, Selvi'nin o yıllarda üniversiteye gittiğini ve değişimin bu süreçte başladığını kaydetti.

AİLESİYLE BAĞINI TAMAMEN KOPARTMIŞ

İstanbul 1 Mayıs Mahallesi'nde oturan abla Kaya, Selvi'nin o yıllarda cemaatçilerle ilişki kurmaya başladığını dile getirerek, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını söyledi.

"BİZİM SOYUMUZ BELLİDİR! DEDEM DEVRİMCİ BİR ADAMDI"

İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan Fatma Kaya, "Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı. Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu?" diyerek Selvi'ye tepki gösterdi.

"KONUŞMAK DA, YÜZÜNE BAKMAK DA İSTEMİYORUM"

Kardeşinin sağcı olmasının ardından bir daha yıllarca görüşmediklerini ve konuşmadıklarını belirten abla Kaya, "Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız" dedi. Selvi'ye sert sözlerle yüklenen Kaya, kardeşindeki bu değişime inanamadıklarını belirterek, bugün bu kadar iktidarı savunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. (Kaynak: Rıfat Doğan/İleri Haber)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdülkadir Selvi Yeni Şafak Fatma Kaya İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (138)

osman Mobil-ANDROID:

allah ona dogru yolu gostermis sanada nasip etsin allah

9
33
yanıtYanıtla
murti:

ailenize şeref katmış, ama siz farkında değilsiniz be ablam. abdülkadir abiye can olarak biz yeteriz.

9
31
yanıtYanıtla
CibaliMobil-IOS:

Selvi doğru yolu bulmuş bence sende onur yok

12
27
yanıtYanıtla
HAMZA:

ÖGÜNECEGİ YERDE ADAM ASLANLAR GİBİ KONUŞUYO. NE VAR BUNDA. . . BİDE ABLA OLACAN. SEN NASIL ABLASIN. .

16
21
yanıtYanıtla
osman:

bende degistiriyorum calan 4 bakanla rte ve oglu savunan bu dangalaklar Mehmet metineri nagihanalciyi Kezban hatimi görüncede degistiriyirum ruh sagligim icin zaten akli olan o malum kanallari listeden siler

18
19
yanıtYanıtla
halirbam:

Allah Allah birde solcular . . . üstelik Aleviler hep baris-hosgörü derler . . . kendilerine mahalle baskisi yaptigindan sikayet ederler . . . ama ellerine firsat gecince . . . KARDESINE hosgörüyü göstermiyorsa . . . digerleri ne yapsin. . . . üstelik DEVRIMCIYMIS . . . DEVRIM yapsalar desene nufus 20 milyon eksilir

25
12
yanıtYanıtla
AKP KAFASI:

TÜM ZAMANLARIN EN BÜYÜK YALAKASI

27
9
yanıtYanıtla
REMUS:

ABDULKADIR SELVININ YALAKA OLDUGUNU BILIYORDUMDA DÖNEK OLDUGUNU BILMIYORDUM KUDUR DÖNEKKKKKKK

21
10
yanıtYanıtla
canakkaleeMobil-ANDROID:

bende tv kapatiyorum onu gorunce ne tesaduf..

19
12
yanıtYanıtla
Ali İhsan:

CHP Yİ METHEDMEDİĞİ İÇİN Mİ BOZULDU ABLASI. . . ABLASI KENDİ YOLUNA BİR BAKSIN. . .

14
16
yanıtYanıtla
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title