Haberler

Abant Alası"Nın Nesli Devam Ettirilecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, 2014 yılında faaliyete geçirdiği Abant Alabalık Üretim İstasyonu'nda ilk yavrular üretildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, 2014 yılında faaliyete geçirdiği Abant Alabalık Üretim İstasyonu'nda ilk yavrular üretildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, en son teknolojiyle inşa edilen tesis yılda 2 milyon 400 bin yumurta ve 1 milyon adet yavru üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Kapalı devre sistem ile çalışan tesis çok az miktarda su kaynağına ihtiyaç duyuyor ve çok az miktarda deşarj suyu çıkartıyor. Tesis, mevcut filtrasyon sistemiyle de tamamen tabiat dostu olarak çalışıyor.

Anaç ihtiyaçlarını genellikle Abant Gölü'nden karşılayan tesis için, bu göldeki alabalık popülasyonunun azalması üzerine, Uşak Banaz Baltalı Göleti'nde çalışma başlatıldı. Halen yürütülen çalışmalarla Baltalı Göleti'nden anaç Abant Alası temin ediliyor.

Baltalı Göleti'nde ki çalışmalar, Banaz Belediyesi Başkanlığı ile Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun işbirliğiyle yürütülüyor. Yaklaşık 4 yıl önce Abant Alası'nın bırakıldığı ve şimdi bunların anaç balık durumuna geldiği Baltalı Göleti'nin ileriki zamanlarda statüsünün değiştirilerek Abant Alası anaçlarının tabii olarak yaşadığı bir gölet yapılması hedefleniyor.

Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Baltalı Göleti gibi diğer göletlerde de araştırmalarını sürdürerek Abant Alası'nın tabi olarak yaşayabileceği göl ve göletleri tespit ediyor. Tespiti yapılan bu yerlere ise üretilen yavru alabalıklar bırakılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Banaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title