Haberler

AB Konseyi Başkanı Tusk, Cumhurbaşkanı İvanov ile Görüştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'ın görüşmesinden detaylar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'ın görüşmesinden detaylar. AB Konseyi Başkanı Tusk Makedonya'da

Tusk, sığınmacı krizini görüşmek üzere geldiği Üsküp'te Cumhurbaşkanı İvanov ile görüştü

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, sığınmacı krizini görüşmek üzere geldiği Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ziyarette sığınmacı krizine çözüm arayışlarının masaya yatırıldığı bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı İvanov'un sığınmacı krizindeki son durum ve Makedonya'nın aldığı önlemler hakkında Tusk'u bilgilendirdiği kaydedilerek "Sığınmacı kriziyle başa çıkılması için Avrupa'nın ortak bir çözüm bulmasından yana olduklarını" dile getirdiği belirtildi.

AB Konseyinden krize çözüm bulmasını talep eden Cumhurbaşkanı İvanov'un, "Tüm yükün Yunanistan'a kalmasından yana değiliz ancak bizim zararımıza olacak tek taraflı çözümlere de izin vermeyiz. Sığınmacı krizinden doğan sorunların çözümü için komşularımızla işbirliği içinde olacağız" ifadesini kullandığı bildirildi.

"Makedonya içinde sığınmacı kampları inşa edilmesine izin verilmeyeceğini" yineleyen İvanov'un, "Makedonya, her senaryoya hazır olduğunu gösterdi. Sığınmacı krizinden doğacak güvenlik risklerinin artmasına izin vermeyeceğiz" vurgusu yaptığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İvanov ve Tusk'un, ilgili tüm ülkelerin koordineli hareket etmesi ve Avrupa çapında bir çözüme ihtiyacı olduğu konusunda da mutabık kaldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Donald Tusk Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title