Haberler

Aa ile Birleşmiş Milletler Arasında İşbirliği

Anadolu Ajansı, 4 dilde haber yaptığı Birleşmiş Milletler'de yeni bir işbirliğinin adımını atarak, haber ve görsel paylaşımı için görüşmelere başladı BM Genel Sekreteri'nin yeni sözcüsü Dujarric: "Anadolu Ajansı BM'den çok daha önce kurulmuş bir kurum.

Anadolu Ajansı ile Birleşmiş Milletler arasında haber ve görsel paylaşımı için işbirliği görüşmelerine başlandı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, ajansın 2020 yılı küresel vizyonuna katkı sunmak amacıyla ABD'nin New York kentinde çeşitli temaslarda bulunuyor.

Bu kapsamda BM Halkla İlişkiler Bölümü Haber ve Medya birimi direktörü ve yeni BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric'i ziyaret eden Çulcuoğlu, AA'nın global yapılanması ve BM'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AA'nın dünya genelinde 50 ofisi bulunduğunu ve yakında Fransızca yayına da başlayacağını kaydeden Çulcuoğlu, BM'deki gelişmelerin de New York'taki muhabirler aracılığıyla 4 dilde yerinden haberleştirildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler'e ilişkin gelişmeleri ve BM'nin faaliyette olduğu coğrafyalardaki olayları AA'nın dünyanın değişik bölgelerindeki abonelerine anında duyurduğunu ifade eden Çulcuoğlu, haber, fotoğraf ve görüntü paylaşımı alanlarında BM ile işbirliği yapmak istediklerini kaydederek, "Küresel ölçekte geniş bir abone portföyümüz var ve BM'ye ilişkin haberleri daha geniş bir içerikle bu geniş ağa ulaştırmak istiyoruz" dedi.

-"AA köklü bir kurum"-

Stephane Dujarric de, gelecek hafta itibariyle BM Genel Sekreteri Sözcülüğü'ne başlayacağını belirterek, iki kurum arasında işbirliği kurulmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

AA gibi büyüyen medya kuruluşlarına daha fazla içerik sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Dujarric, BM'nin barış ve güvenliğin yanı sıra insan hakları, kalkınma, iklim değişikliği gibi çok geniş bir alanda çalışmalar yürüttüğünü, bu faaliyetlere ilişkin materyalleri medya kuruluşlarına sağladıklarını anlattı.

AA'nın 2013 Almanağı'nı da inceleyen Dujarric, ajansın 1920 yılında kurulduğuna, BM'nin ise 1945 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatarak, "Anadolu Ajansı BM'den çok daha önce kurulmuş bir kurum. Bu köklü kuruluşla içerik paylaşmaktan memnuniyet duyarız" dedi.

-Başkonsolosluğa ziyaret

Çağatay Çulcuoğlu, New York temasları kapsamında New York Başkonsolosu Levent Bilgen'i de ziyaret ederek, AA hakkında bilgi verdi.

AA'nın Amerika yapılanması ve New York'ta açtığı ofis hakkında bilgi veren Çulcuoğlu, Anadolu Ajansı'nın ABD'de yaşayan Türkleri ilgilendiren haberlerin yanı sıra özellikle New York'tan finans ve ekonomi çevrelerini yakından ilgilendiren haberler de yapmak istediğini kaydetti.

Bilgen de, AA'nın uluslararası görünürlülüğünü ve faaliyet alanlarını genişletmesinden gurur duyduğunu belirterek, özellikle New York'taki Türk toplumunun sesinin duyurulmasında AA'nın önemli bir görev icra ettiğini söyledi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Anadolu Ajansı New York Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title