Haberler

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden, "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Diyarbakırlılarla buluştu.

Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden, "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Diyarbakırlılarla buluştu.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de törenle açıldı.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AA iş birliğiyle düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, serginin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir yıl önce hain darbe girişimininde şehit olanlara Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerin safında aynı kararlılıkla yürüyen gazilere de sağlık ve sıhhat dileyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bu memleketin her evladı, ferdi söz konusu vatan ve devlet olunca sıradağlar gibi duran, dostuna güven veren, düşmanını ürperten ve düşmanlığı kahreden bir duruşun temsilcisidir. Bizler bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığımız bu topraklarda hakkı ve adaleti temsil eden, mağdura ve mazluma yurt ve sığınak olan, bedeli ne olursa olsun özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmeyen büyük bir milletin evlatlarıyız. Eğer sonu ölüm ve şehadet ise de o inancımızın en yüce mertebesi hepimiz için arzulanan, erişildiğinde herkes için vuslat olan bir mertebedir."

"15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız"

Bugün milli bir direnişi ve şahlanışın tekrar yaşandığına işaret eden Güzeloğlu, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız." dedi.

Güzeloğlu, vatanın bütünlüğü, devletin bekası, milletin birlik ve beraberliği uğruna hayatını feda eden tüm şehitleri minnetle andıklarını vurgulayarak, 15 Temmuz'un, ihanet şebekelerinin, iş birlikçilerinin bu millet ve devlet var oldukça hiçbir zaman unutulmayacağını aktardı.

İhanete destek olanları bu milletin hiçbir zaman unutmayacağını herkesin bilmesi gerektiğine dikkati çeken Güzeloğlu, "Unutmamak, kararlılığımızı, inancımızı ve irademizi güçlendiren, birlikte yaşama ve geleceğe hep birlikte ulaşma arzumuzu güçlendiren en önemli dayanağımızdır." diye konuştu.

Güzeloğlu, serginin önemine değinerek, "Anadolu Ajansı'na bu sorumlu yayıncılıkta gerek o gece gerekse bugüne ortaya koyduğu çaba için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

AA Bölge Müdürü Erdem Gültekin ise 15 Temmuz akşamı bir grubun hain bir kalkışmaya teşebbüs ettiğini belirterek, gözünü kırpmadan milletin üzerine ateş açanların, milletin bombalara ve mermilere siper olan mücadelesiyle karşılaştıklarını dile getirdi.

Gültekin, "Milletimiz canı pahasına ülkesine ve istikbaline sahip çıktı. Ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı darbe teşebbüsü bizzat millet tarafından engellendi. Bir kez daha bu şanlı direnişi selamlıyorum. Bu destansı direnişin fotoğraflandığı sergiye hepiniz hoşgeldiniz." dedi.

Sergiye, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Özel, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, HÜDA Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, Diyarbakır Medya Mensupları Derneği Başkanı Mahmut İrtem, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Anadolu Ajansı İstanbul Politika Güncel Haberler

title