Haberler

56 Yıllık Hasret Kayseri'de Bitecek

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI BAŞANTRENÖRÜ TANJEVIC.

Basketbolda İTALYA'YA RESMİ MAÇTA GALİBİYETİMİZ YOK

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI BAŞANTRENÖRÜ TANJEVIC: "TARAFTAR BU MAÇA İLGİ GÖSTERİP TRİBÜNLERİ DOLDURURSA, BU SALONDA İYİ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ GÖSTERİP, MUHTEŞEM BİR İTALYA GALİBİYETİ ALABİLİRİZ"

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, DHA'ya yaptığı açıklamada İtalya'yı bu güne kadar özel maçlarda birkaç yenmelerine karşın resmi müsabakalarda hiç mağlup edemediklerini söyledi. Kayseri'de bir ilke imza atmak istediklerini söyleyen Erdenay, "Elimizdeki verilere göre 1956 yılından bu yana tam 56 yıldır İtalya'ya karşı A milli erkekler kategorisinde resmi maçlarda bir galibiyetimiz yok. Şeytanın bacağını 2013 yılı F grubu eleme müsabakalarında kırmak istiyoruz. Şu anda grip olan İzzet dışında sıkıntımız yok. Moralimiz de son derece yerinde" dedi.

TANJEVİC: "MUHTEŞEM BİR GALİBİYET BEKLİYORUM"

A Milli Basketbol Takımı, grubun yenilgisiz lideri İtalya ile yapacağı maçın antrenmanlarına başladı. Kadir Has Spor Salonu'nda Başantrenör Bogdan Tanjevic gözetiminde gerçekleştirilen çalışmada milliler, ısınma hareketlerinin ardından hücum ve savunma çalışması yaptı. Tanjevic, gruptaki en önemli maçı İtalya'ya karşı Kayseri'de oynayacaklarını belirterek, "Taraftar bu maça ilgi gösterip tribünleri doldurursa, bu salonda iyi bir mücadele örneği gösterip, muhteşem bir İtalya galibiyeti alabiliriz" dedi.

Kayseri'ye güzel bir basketbol izleteceklerine inandıklarının altını çizen A Milli Takım oyuncularından Ender Arslan da, "Beyaz Rusya galibiyeti sonrası grubun en zor maçını oynayacağız. Taraftarın da desteğiyle İtalya'yı da bu salonda devirip Avrupa Şampiyonası'na önemli bir adım atacağız" diye konuştu. Semih Erden ise, "Rakibimizi biliyoruz. İlk maçı nasıl kaybettiğimizi de biliyoruz. Yüzde yüz konsantre olarak maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Seyirciye de güzel basketbol izleterek gülen taraf biz olacağız" dedi.

GECE MANTI,GÜNDÜZ PASTIRMA

Teknik kadro, İtalya maçı öncesi Kadir Has Spor Salonu'nda dün gece antrenman yapan oyuncuların ünlü Kayseri mantısı yemek isteğine yeşil ışık yaktı. Saat 21.00'de biten antrenman sonrası millerimiz kaldıkları Hilton Oteli'nde ünlü Kayseri mantısı yedi. Milli basketbolcular, sabah da kahvaltıda pastırmalı yumurtanın tadına baktı. Milli basketbolcular, yakınları için kilo kilo vakumlanmış pastırma ve sucuk için maç sonrasına sipariş verdi.

BAYRAĞINIZI ALIN SALONA GELİN

Basketbol Federasyonu'nun Kayserili yönetim kurulu üyesi Ömer Yağmur, Türkiye- İtalya maçının biletlerinin satışa çıkarıldığını, şu ana kadar internet üzerinden 2 bin 500 biletin satıldığını ve yarına kadar 8 bine yakın biletin tamamının satılacağını söyledi. Yağmur, A milli takım kafilesinin İtalya maçı sonrası İstanbul'a, oradan da Portekiz'e geçeceğini bildirdi. Ömer Yağmur, "Kayserili seyirciler Kadir Has Spor Salonu'nu yarın tıklım tıklım doldurarak, millilerimize destek olacak. Kayserili basketbolseverleri ellerinde bayraklarıyla salona bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İTALYA'DA İDDİALI

Öte yandan, yarın saat 20: 00'de A Milli Basketbol Takımı ile karşılaşacak olan İtalya, Kayseri'ye geldi. Konuk basketbolcular ilk çalışmasını Kadir Has Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında açıklama yapan İtalya Milli Takımı Antrenörü Simone Pianigiani, "Türkiye gerçekten güçlü bir takım ve zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz. Grup maçları başlarken kimse bizim bu performansı sergileyeceğimizi beklemiyordu. Şu anda 6 galibiyetle lideriz ve Çarşamba günü de bu performansımızı sürdürmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bogdan Tanjevic Kayseri İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title