Haberler

40. Yılında Kordsa'nın Liderleri "Global Liderlik Zirvesinde" Buluştu

Kordsa Global'in dünya çapındaki tüm fabrikalarından liderlerinin biraraya geldiği "Global Liderlik Zirvesi" İstanbul'da gerçekleşti.

Kordsa Global'in dünya çapındaki tüm fabrikalarından liderlerinin biraraya geldiği "Global Liderlik Zirvesi" İstanbul'da gerçekleşti.

Sabancı Holding açıklamasına göre, holdingin iştiraklerinden, Türkiye'nin beş kıtada üretim yapan tek global şirketi Kordsa Global'in ABD, Almanya, Arjantin, Brezilya, Çin, Endonezya, Mısır, Tayland ve Türkiye'deki şirketlerinden katılan 120'yi aşkın lideri Global Liderlik Zirvesi'nde buluştu.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kordsa Global'in yıllar içerisinde yerel bir üreticiden, sektörünün lideri Global bir şirkete dönüşmesinde, şirketin her zaman rakiplerinin önünde, bulunduğu şartlara ayak uydurabilen yaklaşımının önemli olduğunu söyledi.

Sabancı, küresel piyasaların yaşamakta olduğu belirsizlik döneminde Kordsa Global'in yeni çözümler, yeni yaklaşımlar geliştirmesinin önemine değinirken, şirketin global yapısının ve kültürel çeşitliliğinin hem kıymetli bir varlık hem de yönetilmesi gereken önemli bir alan olduğunu söyledi.

-Dünyaya teknoloji ve Türk mühendisliğinin bilgi ve tecrübesini ihraç ediyoruz

Kordsa Global İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ise yaptığı konuşmada, Kordsa Global'in yıllar içerisinde global liderlik vizyonu ile kendini geliştirdiğini, şu anda sektörünün küresel lideri olarak 40 yılını tamamladığını belirtti.

Kordsa Global'in Türkiye'nin gururu olan bir şirket olduğunu anlatan Tiftik,

"9 ülkedeki 10 fabrikamızda yeni ürünler ve know-how aracılığıyla dünyaya teknoloji ve Türk mühendisliğinin bilgi ve tecrübesini ihraç ediyoruz." dedi.

Ayrıca Tiftik, 2013'ün dünya piyasalarındaki belirsizlikler ve otomotiv sektöründeki bölgesel talep daralmaları nedeniyle de zorlu bir yıl olacağını belirterek,"Talebe uygun coğrafi yayılımımız, müşteri taleplerine cevap verme hızımız ve en önemlisi güçlü, dinamik ve girişimci kadrolarımız belirsizlik ve değişkenliklerin zorlaştırdığı piyasa şartlarında bizi rakiplerimizin önüne taşıyacak en önemli etmenlerdir" dedi.

2013 yılının aynı zamanda Kordsa Global'in 40.yılı olması sebebiyle, Zirve'nin ilk gününde "Kazanan Kordsa Global" teması altında 40.yıl özel bölümü gerçekleştirildi.

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Güler Sabancı İstanbul Türkiye Kordsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title