Haberler

4/C'lileri kadroya alınması gündemde yok! Bakan Faruk Çelik'ten 4/C'lilere kötü haber

Güncelleme:

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Karanamelerde Değişiklik Yapan "Torba Kanun" Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 19 saatlik çalışmanın ardından kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri, teklif ve tasarıların birden fazla alanı ilgilendiren "torba teklif, tasarı" şeklinde düzenlenmesini eleştirdiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, torba tasarı yönteminin sıkça tekrarlanmasının doğru olmadığını, ancak belli aralıklarla zorunlu olarak gündeme gelmesinde mahsur bulunmadığını ifade etti.

Çelik, 4-C'lilerin kadroya alınmasının şu anda gündemde olmadığını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, teklifin görüşmeleri sırasında futbol kulüplerinin sorunlarıyla ilgili konuşmasını uzatan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na " Konuşan adam eylemi mi yapıyorsun?" diye espri yaptı. Aslanoğlu da Üstün'e "Spora su sıkma" karşılığını verdi.

CHP'li İzzet Çetin, gece yarısını geçmesinin ardında saat 11.00'den beri çalıştıklarını belirterek "Nedir bu işkence? Allah'ın günü bitmedi. Köle Isaura bu kadar eziyet görmedi" dedi.

Muhalefet milletvekilleri, uzun çalışma süresini eleştirdi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili madde kapsamında, 4B statüsünde 72 bin 485; mahalli idarelerde 23 bin 248; Sağlık Bakanlığı'nda 772 personel olmak üzere toplam 96 bin 505 personelin kadroya geçirileceğini bildirdi.

Teklif üzerinde bir çok değişiklik önergesi kabul edildi ve teklife yeni maddeler ihdas edildi.

Görüşmelerde hükümeti ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in temsil etti. Çelik, yerini akşam satlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bıraktı. Gece yarısına doğru ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da hükümet sırasına oturdu.

Dün saat 11.00'de başlayan komisyonun çalışması, 19 saat sürdü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ferit Mevlüt Aslanoğlu Feramuz Üstün Faruk Çelik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title