Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, toplumun olaylar ve gelişmeler karşısında doğru ve ilkeli bilgilendirilmesinde basının, önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gerek yerel, gerekse ulusal basının, milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla demokrasi tarihinde önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tüm Türkiye'de olduğu gibi Muğlamızda da vatandaşların doğru ve ilkeli bilgilendirilmesi için mesleğini eksiksiz ve özveriyle yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın topluma büyük faydaları olduğuna inanmaktayım. Geleceğin başarılı projelerinin gerçekleştirilmesinde stratejik katkısı olan Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü sebebiyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, basın mensuplarının sıhhat, mutluluk ve muvaffakiyetle dolu yayın yaşamlarının devamını dilerim."

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise tarafsız basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu dile getirdi.

Meslek ilkeleri ve etiğine önem veren, kişilik haklarına özen gösteren bir basının, ülke adına büyük bir kazanç olduğuna dikkati çeken Mete, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

"Nitekim 15 Temmuz gecesinin isimsiz kahramanı, onlarca basın mensubumuz, hainlere karşı direnişimizde, demokrasi zaferimizde çok büyük ve önemli bir görevi ifa etmişlerdir. Yine bundan sonraki süreçte özellikle Muğlamızın ülkemize ve tüm dünya ülkelerine güzellikleri ile tanıtılması noktasında başta yerel basınımız olmak üzere hepimize çok iş düşmektedir. Değerli basınımızın zor şartlar altında, milletimize doğru ve hızlı haber ulaştırabilmek adına verdikleri mücadeleyi yakinen biliyorum. Kendilerine bu gün vesilesi ile bir kez daha kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Başta Muğlamızın ve ülkemizin basın çalışanları olmak üzere tüm basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Öztürk Kadem Mete Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title