Haberler

2. İnönü Zaferi'nin 96. Yılı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, 2. İnönü Zaferi'nin 96. yılı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zorluğa boyun eğmeden nihai zafere ulaşana kadar mücadele etmeye ant içmiş milletimizin eseridir.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, 2. İnönü Zaferi'nin 96. yılı olduğunu belirterek, " Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zorluğa boyun eğmeden nihai zafere ulaşana kadar mücadele etmeye ant içmiş milletimizin eseridir. Bu güzide eserimizi ortadan kaldırmak isteyenlerin, saldırıları durmamıştır ve durmayacaktır." dedi.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, 2. İnönü Zaferi'nin 96. yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenlendi.

İlçe meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene katılan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Serdar, Türk milletinin tarihin her döneminde büyük sıkıntılarla karşılaştığını belirtti.

Batı için "Şark meselesi"nin devam ettiğini anlatan Serdar, 1. Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'da ulaşamadıkları hedeflerini gerçekleştirmek için bugün de dolaylı saldırıların yaşandığını kaydetti.

Serdar, dünyada coğrafyasıyla bu kadar bütünleşmiş başka bir milletin olmadığını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zorluğa boyun eğmeden nihai zafere ulaşana kadar mücadele etmeye ant içmiş milletimizin eseridir. Bu güzide eserimizi ortadan kaldırmak isteyenlerin, saldırıları durmamıştır ve durmayacaktır. " diye konuştu.

"Hepimiz iyi bilmeliyiz, bu topraklar milletler mezarlığıdır." diyen Serdar, sözlerine şöyle devam etti:

"Sencilik, bencilik kavgası güder, etnikçilik, mezhepçilik yapan hainlerin tuzaklarına düşersek, bu topraklarda yaşama şansımız yoktur. PKK terör örgütünün yıllardır yaptığı saldırıların çok daha ağırı 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istendi. İstiklal Savaşı'nın ruhuna yabancılaşmış, içimize sızan üniformalı hainler eliyle devletimiz büyük bir kaosa sürüklenmek istendi. Çok şükür milliyetperver, sağduyulu askerimiz, polisimiz ve milletimiz sayesinde FETÖ terör örgütü mensuplarına geçit verilmedi. Askeri, adli ve idari önlemlerle inşallah bir daha tehdit olmayacak hale getirilecekler."

"Anadolu bizim son vatanımızdır"

Eskişehir Valisi Azmi Çelik de ecdadın düşman çizmelerinden temizlenmiş bir yurt bıraktığını vurgulayarak, "Ecdadımızın bizlere emaneti olan vatan topraklarına, aynı inanç ve şuurla genç nesillerimizin de sahip çıkacaklarına, onların ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaklarına inancımız tamdır. Milletimiz bugün tüm renkleriyle bir ve beraberdir. Gazilerimiz, şehitlerimiz emin olsunlar. Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ve daha da güçlenerek ilerliyoruz. Bu topraklarda yaklaşık bin yıldır nasıl var olmayı başardıysak, yine binlerce yıl bu coğrafyada var olacağız. Anadolu bizim son vatanımızdır ve hep öyle kalacaktır." değerlendirmesinde yaptı.

"Dedelerimiz canlarını ortaya koyarak büyük zaferi elde ettiler"

Törende, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ailesi adına bir konuşma yapan torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Bilgehan, "Bu törenlere katılmayı arzu ediyoruz ve mümkün olduğunca da katılıyoruz. Benim gördüğüm en samimi ulusal törenler burada gerçekleşiyor. Milletin makus talihinin yenildiği yerdeyiz. Savaş kolay kazanılmadı. Dedelerimiz canlarını ortaya koyarak, büyük zaferi elde ettiler. Biz eğer beraber olursak, hiçbir düşman bizi yenemez. Bu duygularla, milletimizin kararlarının doğru olacağına, her zaman aklıselimin galip geleceğine inanarak sizlere saygılarımı sunuyorum." dedi.

Törene, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Ömer Serdar İsmet İnönü Politika Güncel Haberler

title