Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüzün, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen ulusun varlığını ve bütünlüğünü koruyarak 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ile taçlanan olağanüstü bir destana imza attığı tarihi gün olduğunu bildirdi.

19 Mayıs 1919'in laik, demokratik, çağdaş, aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı olduğunu kaydeden Tüzün, şunları bildirdi:

"19 Mayıs 1919'da atılan bu ilk adımla Türk milleti egemenliğini, eliyle kazanmıştır. 97 yıl sonra bugün 19 Mayıs 1919'da başarılan mücadeleye, aynı azim ve ruha ihtiyaç vardır. Ülkemizi yeniden çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için en büyük görev yine gençlere düşmektedir. Geleceğimiz ve en büyük umudumuz olan gençlerimiz, tarihten gerekli dersleri çıkararak dün olduğu gibi bugün de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet değerlerinin sahibi olarak, aydınlığı, barışı, demokrasiyi korumaya devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yaşar Tüzün 19 Mayıs Bilecik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title