Haberler

15. Tarım ve Seracılık Festivali

Kumluca'da düzenlenen festivalde Regaip Kandili dolayısıyla Kur'an ı Kerim ziyafeti sunuldu.

15. Tarım ve Seracılık Festivali'nde, Regaip Kandili dolayısıyla yarışmalarda dereceye girmiş hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Karatepe stadyumunda gerçekleştirilen etkinlik öncesi gecenin sponsorlarına Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından plaket verildi.

Törende konuşan Çetinkaya, festival kapsamında bugün farklı bir etkinlik düzenleyerek, Regaip Kandili'ni en iyi şekilde kutlamak istediklerini söyledi.

Stadyumu dolduran izleyicilere etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Çetinkaya, "Bugün burada muhteşem bir manzara var. İlçe halkımız büyük ilgi göstermişler, ben sizlere teşekkür ediyorum, kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Sizler kendi benliğinize, kendi inancınıza sahip çıktınız ve bir stadyumda böyle bir etkinliğin düzenlenmesine vesile oldunuz. Ben emeği geçen ilçe müftülüğümüze, hafız kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya Müftüsü Osman Artan da Regaip Kandili'ni en güzel şekilde idrak etmek üzere bir arada bulunduklarını ve ev sahipliğinden dolayı Kumluca halkına teşekkür ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim'i okumada dünya birincisi olan hafızlar, Hacı Bayram Cami İmamı Ahmet Karalı, dünya ikincisi Beykoz Riva Cami İmamı Mehmet Bilir ve Türkiye birincileri Balçova Yeşil Cami İmamı Ahmet Yüksel, Süleymaniye Cami Baş İmamı Ekrem Nalbant, Piyale Paşa Cami İmamı İshak Danış ile Orman Bakanlığı Cami İmamı Fazıl Çoban tarafından Kur'an-ı Kerim'den çeşitli sure ve ayetler okundu.

Diyanet İlahi Grubu tarafından ilahilerin de seslendirildiği gecenin sonunda dua okundu. Hafızların dörtlü ezan okumasıyla sona eren gecede hafızlara, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Regaib Kandili Karatepe Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title