Haberler

Günay'dan Ertaş'a Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen hafta İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi ve yorumcusu Neşet Ertaş'ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen hafta İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi ve yorumcusu Neşet Ertaş'ı ziyaret etti.

Bakan Günay, İzmir'de yaşayan ve geçen hafta rahatsızlanması üzerine özel bir hastanede tedavi altına alınan Ertaş'ı ziyaretinin ardından ünlü sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Ertaş'ın yanında yaklaşık on dakika kalan Bakan Günay, 'Kendisine acil şifa diliyorum. Neşet Ertaş halk müziğimizin, Anadolu kültürümüzün en büyük isimlerinden, şu an yaşayan efsanelerinden biridir, bir ekoldür. Rahmetli babası Muharrem Ertaş'tan gelen Orta Anadolu ezgilerini kitleselleştirme, evrenselleştirme serüvenini başarıyla sürdüren büyük bir ustadır. Benim de yakın dostumdur. Şu anda kendisini moral itibarıyla gayet iyi gördüm. İyi bakılıyor, ailesi yanında, hastane ekibi kendisiyle çok yakından ilgileniyor. Bütün Türkiye'nin sevgisini görmekten son derece mutlu. Bütün Türkiye insanı, siyasi görüş ayırt etmeksizin genciyle yaşlısıyla Neşet Ertaş'ın tekrar sazına sözüne kavuşması için büyük bir heyecanla bekliyor. Ben de o güzel günü yakında görürsek diye bekliyorum' dedi.

Anadolu Flarmoni Orkestrası kurduklarını ve denemelerini İzmir'de yaptıklarını ifade eden Bakan Günay, 'Bu hafta içinde bir büyük halk müziği sanatçımız senfoni orkestrası ile konser verecek. Kendisiyle bu tür bir doğrusu öyle bir şey yapmayı hayal ederim. İnşallah büyük senfoni orkestrasının önünde Neşet Ertaş sazıyla çalar söyler. Türkiye bir kez daha güzel sesiyle sazıyla sözüyle hasret giderir. Hepimiz onun sağlığı için dua ediyoruz bekliyoruz inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Taburcu edilmesi biraz daha sürecek besin açısından takviye ediliyor serumla besleniyor çok yakından ilgileniliyor' diye konuştu.

BAŞKA POLEMİKLERİ BEKLEYİN

9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü başlayan bayrak çekme krizi ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Günay, 'Üzerinden bir hafta geçti. Onu kapattık. Artık yeni polemikleri bekleyin, eskileri kapatın' dedi.

Devlet tarafından yayınlanan metinlerin iyi okunması gerektiğini belirten Bakan Günay, 'Bundan sonra herkes kendi aklına göre hüküm yürütecek yere devletin yayınladığı metinleri dikkatli okursa bizi böyle boş işlerle uğraştırmaz. Bir metin okuma dikkatsizliğinden, oradaki komitedeki bütün arkadaşların metin okuma ve yorumlama dikkatsizliğinden yeteri kadar yorulduk, İzmir'de yeteri kadar yoruldu. Umarım bu yaşanan bütün program komitelerine ders olur' diye konuştu.

İNTERNETTE TELİF HAKLARI SORUNU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sosyal paylaşım sitelerinden müzik yayınlayanların üç kez uyarılacağını ardından da ceza kesileceğini söyledi.

Bakan Günay, gazetecilerin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı'nda değişiklik yapılmasını öngören taslakla ilgili sorularını yanıtladı. Taslağın Ekim ayında TBMM gündemine getirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Bakan Günay, 'Biz üç kere uyardıktan sonra düzelmezse bir yaptırım uygulamayı düşünüyoruz' dedi.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı yürürlüğe girdiğinde her esere özel bir kod verilecek. Oluşturulacak bir robot yazılım sayesinde bu kodlara sahip herhangi bir eser bir başka bilgisayara gönderilmesi ya da sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılması durumunda devreye girecek ve paylaşanlar en az 50 bin TL ağır para cezasına çarptırılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Neşet Ertaş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title