Haberler

Gümüşhane'ye Otopark Yapımı

Belediye Başkanı Canlı: "Şehrimizdeki büyümenin getirdiği en önemli ihtiyaçlardan birisi otoparktır"

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kentteki büyümenin getirdiği en önemli ihtiyaçlardan birinin otopark olduğunu bildirdi.

Canlı, yaptığı açıklamada, Milli Emlak Müdürlüğünce, Zafer Meydanı bitişiğinde ve Hükümet Konağı yanında bulunan alanın kent meydanı ve otopark yapılmak üzere belediyeye devredilmesi üzerine çalışmaya başladıklarını belirtti.

İki aşamada düşünülen proje uygulamasının birinci aşamasında, zemin altı kapalı otopark yapımı için Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce 11 Ekim'de ihalesinin yapılacağını ve 365 günde otopark yapımının tamamlanacağını ifade eden Canlı, şunları kaydetti:

"Şehrimizdeki büyümenin getirdiği en önemli ihtiyaçlardan birisi otopark ihtiyacıdır. Bu nedenle kent meydanı yapacağımız alanın zemin altına iki kat kapalı otopark yapımını planladık. Bu otopark büyük oranda şehir içi trafiğini rahatlatacak. Yaklaşık 5 bin 920 metrekarelik alana 300 araç kapasitesine sahip iki katlı otopark yapılacaktır. Bu otopark, şehir merkezindeki araç yoğunluğunu ciddi anlamda azaltacaktır. Otopark tamamlandıktan sonra projenin ikinci aşaması olarak kent meydanı düzenleme çalışmasına başlayacağız. Bununla ilgili yapacağımız projeyi halkımızla paylaşıp en güzelini ortaya koyacağız."

Canlı, Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce 11 Ekim'de yapılacak kapalı otopark yapım işi ihalesine, konu ile ilgilenen herkesin müracaat etmesini istedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title