Haberler

Gümüşhane: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (Gtso) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Vergi Komisyonu Üyesi İsmail Akçay, Fransa Parlamentosu'nun Sözde Ermeni Soykırımı Meselesiyle İlgili Aldığı Kararın Kabul Edilemeyeceğini Söyledi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Vergi Komisyonu Üyesi İsmail Akçay, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı meselesiyle ilgili aldığı kararın kabul edilemeyeceğini söyledi.

GTSO Başkanı ve TOBB Vergi Komisyonu Üyesi Akçay, yaptığı açıklamada, Fransız Ulusal Meclisi'nde görüşülen konunun oylanmış olmasından, her iki ülke halkının da fayda sağlamasının mümkün olmadığını belirtti. Fransa Ulusal Meclisi'nin tarihi bir hata yaptığını ifade eden Akçay, "Bu karar Fransa'nın hukuk ve özgürlükler konusundaki gerçek yüzünü de ortaya koymaktadır. Kararından dolayı, Fransa Ulusal Meclisi'ni şiddetle kınıyorum. Avrupa'nın gelişmesine katkı sağlayan ülkelerin başında gelen Fransa, artık bu karardan sonra tarihine kara bir leke yazdırmıştır. Rasyonalizmin beşiği olan Fransa, bu kararla tercihini aklın aydınlığı yerine akıl dışının karanlığı yönünde kullanmıştır. Bu, Fransa'nın ortaçağa geri dönüşünün başlangıcıdır. 18 Ocak 2001 tarihinde Fransa Senatosu kabul ettiği bir yasayla Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan üzücü olayların bir soykırım olduğunu kabul etti. Bir başka ifadeyle, Fransa 18 Ocak 2001 tarihinde, totaliter rejimlerin yaptığı gibi, bilim adamları ve tarihçilerin çalışmalarına ve arşivlerdeki belgelere aldırmaksızın, siyasal bir kararla 'resmi tarih' yazmaya karar verdi. 12 Ekim 2006 tarihinde Fransa Ulusal Meclisi, 2001'deki yasayı bir adım daha ileri taşıyarak, 'sözde Ermeni soykırımının tartışılmasını' suç haline getirdi. Hatta Parlamento daha da ileri giderek, 'Devletin yazdığı tarih dışında fikir beyan ederseniz, hapse girersiniz' tehdidini yapmaktadır. Konunun tarihçiler, bilim adamları arasında tartışılmasını hedefleyen bir yasa değişikliği önerisinin dahi reddedilmiş olması konunun vahameti hakkında fikir vermektedir. Fransız, Ermeni ve Türk halkı bu kararın oluşumunda yer almamıştır. Fransa Ulusal Meclisi yanlış yapmıştır. Bu sürecin tüm sorumluluğu Fransız Ulusal Parlamentosu'na aittir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title