Haberler

Güler: "Dönemimde 'Al ya da Öde' Şartı Olmayan Anlaşma Yok"

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın, Yüce Divanda Yargılandıkları Davada Tanıklık Yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Bakanlığım Döneminde Doğalgazda 'Al ya da Öde' Şartı Olmayan Anlaşma Yok. Almadınız Doğalgazı, Belli Bir Sürede Kullanmazsanız, Parası O Zaman Yanar" Dedi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın, Yüce Divanda yargılandıkları davada tanıklık yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Bakanlığım döneminde doğalgazda 'al ya da öde' şartı olmayan anlaşma yok. Almadınız doğalgazı, belli bir sürede kullanmazsanız, parası o zaman yanar'' dedi.

Güler, tanıklık anlatımlarının ardından Ersümer'in kendisine yönelttiği bazı soruları da yanıtladı.

Ersümer'in, bir sorusu üzerine bakanlığı döneminde doğalgaz alımıyla ilgili 'al ya da öde' şartı bulunmayan anlaşma olmadığını ifade eden Bakan Güler, bu anlaşmalarda miktarın ve kullanılmayan doğalgaz için ödenecek ücretin önem taşıdığını söyledi.

Güler, kullanılmayan doğalgazın, parasının ödenmesi halinde anlaşmada yer alan süre içinde alınması gerektiğini belirterek, aksi halde paranın yanmış olacağını kaydetti.

Güler, Ersümer'in ''Mavi Akım bir ihtiyaç mıydı?'' sorusunu, ''Evet'' diye yanıtladı.

Daha sonra görüşlerini açıklayan Ersümer, Bakan Güler'in tanıktan çok iddiacı gibi konuştuğunu savunarak, ''Dinlenmemesi yönündeki çekincelerinizin doğruluğu ortaya çıkıyor'' dedi.

Bunun üzerine araya giren Yüce Divan Başkanı Haşim Kılıç, Ersümer'i uyararak, Güler'in açıklamalarının heyet tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title