Haberler

Güçlü Ermeni Lobisinden Clinton'a Ret

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'un Türk -Ermeni Protokolleri Konusunda İkna Amacıyla 9 Şubat'ta Bazı Ermeni Kuruluşlarıyla Yapacağı Toplantıya Güçlü Bir Lobi Olarak Bilinen Anca, Katılmayı Redetti. Anca Tarafından Clinton'a Gönderilen Mektupta Bu "Hassas" Dönemde Gerçekleşecek Böyle "Dar Kapsamlı" ve "Dışlayıcı" Toplantının Olumlu Bir Katkısının Olmayacağı Savunuldu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türk-Ermeni protokolleri konusunda ikna amacıyla 9 Şubat'ta bazı Ermeni kuruluşlarıyla yapacağı toplantı sorunlarla karşılıyor. Güçlü bir Ermeni lobisi olarak bilinen Amerika'nın Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), davet edildiği toplantıya katılmayı redetti.

ANCA Başkanı Ken Hachikyan tarafından Hillary Clinton'a gönderilen mektupta Clinton'un bazı Ermeni kuruluşlarıyla buluşma girişimine ilişkin "ciddi kaygıları"nı dile getirdi.

Yapılan davetlerin, ne ABD'deki Ermeni toplumunun "geleneksel liderliği"ni ne de ABD'li Ermenilerin protokollere olan "yaygın" muhalefetini yansıttığı savunulan mektupta bu "hassas" dönemde gerçekleşecek böyle bir toplantının olumlu bir katkısının olmayacağı öne sürüldü. Mektupta şöyle denildi:

"Göründüğü gibi bilinçli olarak bizim geleneksel toplum ve Kilise liderlerini, görüşleri ve değerleri temellerinde dışlayan mevcut düzenlemenin anti demokratik ve çok olumsuz bir emsal oluşturur. Bu dar ve dışlayıcı koşullarda anlamlı bir biçimde katılamayacaktık."

PanArmaneian'a göre, Hillary Clinton, ABD'deki Ermeni diasporasının bir bölümünün sert tepki gösterdiği protokolleri görüşmek üzere 9 Şubat'ta düzenlenecek toplantıya AAA, AGBU ve ANCA'nın bulunduğu az sayıda Ermeni kuruluşunu davet etmişti. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title