Haberler

Greenpeace Gemisi Saldırıya Rağmen Akdeniz'den Çekilmedi

Orkinos Balıkçıları Tarafından Dün Gerçekleştirilen Saldırıdan Sonra Greenpeace Gemisi Arctic Sunrise, Kıbrıs Kanalı'ndaki Çalışmasına ve Orkinos Avcılığını Belgelemeye Devam Ediyor.

Orkinos balıkçıları tarafından dün gerçekleştirilen saldırıdan sonra Greenpeace gemisi Arctic Sunrise, Kıbrıs Kanalı'ndaki çalışmasına ve orkinos avcılığını belgelemeye devam ediyor.

Akdeniz'de balıkçıların saldırısına uğrayan Greenpeace üyeleri, mavi yüzgeçli orkinos avcılığını belgelemek için bölgede kalmaya devam edeceğini açıkladı. Yaşanan olaylara rağmen balıkçılarla iletişime devam edip balıkçılığı bugün durdurmanın, gelecekte sürdürülebilir balıkçılık için gerekli olduğu anlatılacak. Dün yaşananların, yalnızca barışçıl bir organizasyona yapılmış saldırı değil, aynı zamanda balıkçıların kendi geleceklerine yaptığı bir saldırı olduğunu söyleyen Greenpeace Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı, "Mavi yüzgeçli orkinos türünün yok olmaması için bu türe yönelik avcılığın hemen durdurulması gerekiyor. Yıllarca süren aşırı avlanma, düzenlemelerin yetersizliği, her geçen gün hızla artan orkinos çiftçiliği ve avlanma kapasitesi yüzünden orkinosların soyu tükenmek üzere. Bugün avcılığı durdurup düzgün bir yönetim sağlanırsa stoklar yeniden artış gösterebilir" dedi. Dökmecibaşı, "Yetkililer denizlerimizdeki yıkıcı faaliyetleri durdurmak için harekete geçmeli; Türkiye hükümeti orkinos filosunu limana geri çağırmalı ve Akdeniz'deki ekosistemi korumak için orkinos balıkçılığını durdurmalı. Yetkililer şimdiye kadar, dünkü saldırıda bulunan teknelere hiçbir yaptırımda bulunmadı. Balıkçı teknelerinin ve tayfalarının yüz kızartıcı davranışları kadar, yetkililere yapılan çarpıtılmış açıklamalar da soruşturma kapsamına alınmalıdır. Greenpeace Akdeniz'i de kapsayacak biçimde tüm dünya denizlerinde deniz rezervleri ağı oluşturulması için kampanya yürütüyor. Kıbrıs Kanalı'nın da mavi yüzgeçli orkinosların yumurtlama alanı olduğu için derhal deniz rezervi ilan edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Saldırıya uğrayan Greenpeace Arctic Sunrise gemisi mürettebatına destek vermek için "Ben de gemideyim!" diyerek destek vermek isteyenler için www.bendegemideyim.com adlı bir site açıldı.

(CİN-İST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title