Haberler

Görme Engelliler Tarih Yazdı: Çankaya Gesk 5. Kez Şampiyon

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Çankaya GESK), Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Deplasmanlı Süper 1. Ligi’nde 5. kez üst üste şampiyon oldu.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Çankaya GESK), Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Deplasmanlı Süper 1. Ligi'nde 5. kez üst üste şampiyon oldu. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda ligin son maçından sonra kupayı Çankaya GESK kaldırdı.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Çankaya GESK) Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Deplasmanlı Süper 1. Ligi'nde 5. kez üst üste şampiyon oldu. 14 hafta boyunca ligde mücadele veren Çankaya GESK, bu sürede liderliğini korudu ve kupayı kaldıran kulüp oldu. Ligin son maçında ise İstanbul TURGED Spor Kulübü ile karşılaşan Çankaya GESK, 4-1 mağlup oldu.

Kupa maçında bir de ilk yaşandı. Ligin son haftasında, dünya görme engelliler spor tarihinde resmi maçta ilk defa kadın kaleci ve kadın futbolcu sahaya çıktı. Çankaya GESK'in kadın futbolcusu Fatma Öğer sahada mücadele ederken, Didem Çankaya da kaleyi korudu.

Şampiyon Kulüp kupayı, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ve eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Tınaz Tırpan'ın elinden aldı.

Taşdelen: "5. şampiyonluğumuzu kutluyoruz"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 5'inci şampiyonluklarını kutladıklarını söyledi. Taşdelen, "Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü olarak çok mutluyuz. 5'inci şampiyonluğumuzu kutluyoruz. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü başarıdan başarıya koşuyor. Milli takımımızın da ana omurgasını oluşturuyor. Orada da çok büyük başarılara imza atıyoruz. Belediye olarak spora çok büyük destek veriyoruz. Görme Engelli Spor Kulübümüz Türkiye içinde medarı iftiharımızdır. Övünüyoruz onlarla" dedi.

İlklere imza attıklarını ifade eden Taşdelen, "Kadınlarımızın her alanda hayatın içerisinde olmasını istiyoruz. Spor da bunlardan bir tanesidir. Kulübümüzü kutluyorum" dedi.

Öğer: "Kadınların aslında futbol oynayabileceklerini kanıtlamak istedik"

Çankaya GESK'in kadın futbolcusu Fatma Öğer, "2008 yılından bu yana lisanslı Çankaya Belediyesi sporcusuyum. Çeşitli dallarda spor ile uğraştım. Futbol benim için yeni ama kadınlarında futbol oynayacaklarını düşünüyorum. Kadınların aslında futbol oynayabileceklerini kanıtlamak istedik. 2018 yılında kadın futbol takımın kurulmasını istiyoruz. Kadınlar her alanda olduğu gibi futbolda da başarılı olacak" diye konuştu.

Çankaya: "Kalecilerin işi zor"

Çankaya GESK'in kadın kalecisi Didem Çankaya, olağanüstü yetenekli futbolcular olduğunu belirtti. Çankaya, "2 yıldır Görme Engelliler Futbolu ile uğraşıyorum. Çok güzel bir duygu. Biz de kendimizi gösteriyoruz. Bu işin içinde kadınlar da var diyebiliyoruz. Antrenmanlarda ben de gözlerimi kapatıyorum. Yapılabilecek bir şey değil. Olağanüstü bir yetenek. Hepsi birbirinden başarılı sporcular. "vooy vooy" diye sesi çıkarıyoruz. Rakip ile ya da kendi arkadaşıyla çarpışmasınlar diye. Bu ses sayesinde ne kadar uzaklıkta olup olmadıklarını tahmin edebiliyorlar. Normal insan vurduğunda göz teması olduğu için nereye vurabileceğini tahmin edebiliyorsun. Bu insanlarla göz teması kuramadığım için ters köşeye gönderebiliyor. Bu anlamda kalecilerin işi zor" açıklamasında bulundu.

Çankaya GESK'in futbolcusu Celal Çoban ise, "Kadınların bu işin içerisinde olması onlar için çok büyük bir öz güven kaynağıdır. Biz de onlarla birlikte olduğumuzda oynadığımız oyundan keyif alıyoruz. Bu işin gelişebilmesi için belirli bir zaman gerekiyor. Zamanla onlarda kendilerini geliştirerek daha iyi hale gelecekler" sözlerini sarf etti..

Diğer bir Çankaya GESK futbolcusu İbrahim Üzüm ise kadınlarla oynamanın zorluğunun olmadığını söyledi. Üzüm, "5'inci şampiyonluğumuzu bu sene yaşadık. Kadınlarla oynamanın bir zorluğu yok ama biraz korku var. Sert oynayabiliyoruz. Kazalar olabiliyor. Onlara zarar vermeyelim diye uğraşıyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title