Haberler

Görme Engelli Tiyatrocudan Sigorta Eylemi

Görme Engelli Gürhan Ayrın Arkadaşlarıyla, Tiyatro Oyuncularının Sigorta Sorununa Dikkat Dikkat Çekmek İçin, Galatasaray Lisesinden Taksim Meydanına Kadar Yürüdü.

* Görme engelli tiyatrocu Gürhan Ayrın kendisine destek veren arkadaşlarıyla, tiyatro oyuncularının sigorta sorununa dikkat çekmek için, Galatasaray Lisesinden Taksim Meydanına kadar yürüdü.

" GERİYE DÖNÜK PRİM BORÇLANMASI İSTİYORUZ " EYLEMİ

Görme engelli tiyatrocu Gürhan Aydın ve arkadaşları, sigorta güvencsi olmayan ve sigortası olup da prim borcu eksik kalan tiyatrocuların durumuna dikkat çekmek için Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Eylemde, tiyatro oyuncularının farklı diziler ve tiyatro oyunlarında çalışmasından dolayı sigorta başlangıçları olmadığı ya da eksik sigorta primleri olduğuna dikkat çekildi. On yedi yıldan bu yana görme engelli olan tiyatro oyuncusu Gürhan Aydın bu amaçla, Galatasaray Lisesi önünde önce bir konuşma yaptı. Aydın, " Bizler bu kaybedilen yılları kazanmak adına mizahi söylemlerle, rengarenk, sevgi dolu, sanat dolu bir yürüyüş organize ettik. "dedi. Konuşmanın ardından, Aydın ve arkadaşları Kent Orkestrasının müzikleri eşliğinde İstiklal Marşı okudu. Ardından da, ellerindeki "Geçmiş Yıllara Dönük Sigorta Prim Borçlanması İstiyoruz " yazılı bez afişle Galatasaray Lisesi önünden, Taksim Meydanına kadar yürüdü.

" BİRİLERİNİN GÖNLÜ YAPILIRKEN, DİĞER BİR KESİMİN GÖNLÜNÜ KIRMAYA GEREK YOK "

Grup zaman zaman slogan atarak zaman zaman da şarkı söyleyerek Taksim Meydanına yürüdü Görme engelli tiyatrocu Gürhan Aydın burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, " Biliyoruz ki sanatçılar sürekli farklı projelerde yer almaları nedeniyle, herhangi bir yerde bütün olarak çalışmadıklarından sigorta prim başlangıçları olamıyor; sigorta kimlikleri dahi yok. Dolayısıyla geçmişe dönük kaybedilen yıllar var."dedi. Bağ - Kur prim borçlarına af getirildiğini söyleyen Aydın, " Birilerinin gönlü yapılırken , diğer bir kesimin gönlünü kırmaya gerek yok. " diyerek tiyatro oyuncularına da böyle bir kolaylığın getirilmesini istedi. Basın açıklamasını bitiren Aydın, kendisine eyleminde destek verenlere teşekkür de etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title