Haberler

Google Türkiye Müdürü Hiçsönmez: 'Google'da Ucuz Olanı Arıyoruz'

Türkiye internet kullanımında Avrupa'da ilk sırada Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA) GOOGLE Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, haftada 32 saat internet kullanımı ile Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Kriz zamanında en çok 'ucuz' kelimesini aratıyorlar.

Türkiye internet kullanımında Avrupa'da ilk sırada

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)

GOOGLE Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, haftada 32 saat internet kullanımı ile Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Kriz zamanında en çok 'ucuz' kelimesini aratıyorlar. Ucuz uçak, otobüs, ucuz tatil gibi aramalar yapılıyor. Ürünü buluyoruz ve internette fiyatlarını araştırıyoruz. Krizle birlikte internet kullanıcıları ucuz kelimesi içeren daha çok arama yapmaya başladı" dedi.

Mardin'de, TTNET'in kampanya ve projelerini tanıttığı etkinliklere katılan Google Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, internetin geleceği üzerine hazırladığı sunumu katılımcılarla paylaştı. Hiçsönmez, dünyada işsizlik oranının gittikçe arttığını hatırlatarak, internetin en çok istihdam sağlayacak alanlardan biri olduğunu söyledi.

HAFTADA 32 SAATİ İNTERNET BAŞINDA GEÇİRİYORUZ

Türkiye'de kesin olarak ölçülmemekle birlikte internet kullanıcılarının 26 ila 30 milyon kişi arasında değiştiği bilgisini veren Hiçsözmez, "Haftada 32 saat internet kullanımı ile Türkiye Avrupa'da ilk sırada yer alıyor. İnternet artık yaş sınırı olmaksızın güncel bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri. İnternet yeni ticaret imkanlarına fırsat yaratırken aynı zamanda artık iş istihdamı da internet üzerinden yapılıyor. Kendinizi daha kolay tanıtma imkanına sahipsiniz. Şirketler de artık arama trendlerini buna göre şekillendiriyor. Dünyadaki en büyük nüfus internet nüfusu. Google işe iki kişiyle başlarken Stanford Üniversitesi ve çevresine hizmet veririz düşüncesiyle başlamıyor, dünyaya servis ederiz diye başlıyorlar. İnternetin en güçlü olduğu şey bu" dedi.

Yurtdışında katıldığı toplantılarda Türkiye'de 28 milyon internet kullanıcısının olduğunu söylediğinde şaşkınlıkla karşılandığını ifade eder Hiçsözmez, "Kişi başına düşen gelir ve internetteki reklam geliri fazla olabilir ama Avrupa'da birçok ülkenin yüzde 100'e yaklaşan nüfusu internet kullanıyor. Türkiye'de ise sadece 28 milyon kişi internet kullanıyor. Nüfusun gerisini düşünün. Türkiye'nin bir avantajı da yaş ortalamasının düşük olması" dedi.

GOOGLE KENDİNİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLARAK TANIMLIYOR

Hiçsönmez, Google'nin Türkiye'deki internet kullanıcılarının bilgiye olan erişimini geliştirmeyi ve işletmelerin internetin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamayı hedeflediğini kaydetti. Google'ın kendini bir teknoloji şirketi olarak tanımladığını ve misyonunun, 'dünyadaki bütün bilgileri organize etmek, erişebilir ve kullanışlı hale getirmek, yani ürettikleri tüm yazılımlara kullanıcıları ortak etmek" olduğunu dile getirdi.

UCUZU ARIYORUZ

Hiçsönmez, sektörde faaliyet gösteren şirketler ile internette faaliyet gösteren şirketlerin büyüme hızlarının kıyaslanamayacağına verdiği örneklerle göstererek şöyle konuştu:

"1993 yılında bana biri '10 yıl sonra dükkanı olmayan biri bilgisayar aracılığıyla satış yaparak ve seni geçecek' dese inanır mıydınız? İnanmazdınız. İnternet çok hızlı bir gelişme gösteriyor. Google için de böyle. Hız çok önemli. İnternet çok daha akılcı ve bilgiye dayalı kararlar vermemize olanak tanıyor, bunun değeri ölçülemez. İnsanlar daha çok bilgi istiyor. İnternetten araştırarak karar veriyor ve bilgiye erişmek istiyor. Kriz zamanında en çok 'ucuz' kelimesini aratıyorlar. Ucuz uçak, otobüs, ucuz tatil gibi aramalar yapılıyor. Karşılaştırma siteleri arttı. Ürünü buluyoruz ve internette fiyatlarını araştırıyoruz. Krizle birlikte internet kullanıcıları 'ucuz' kelimesi içeren daha çok arama yapmaya başladı."

CEZAYI KONUŞMADI

Hiçsönmez, Ulaştırma Bakanlığı ile aralarında yaşanan sıkıntılar ve kendilerine kesilen 30 milyon TL'lik ceza ile ilgili sorulara cevap vermekten kaçınarak, önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title