Haberler

Gişe Yarışı Sürüyor

Beyazperdenin İki Dev Prodüksiyonu 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ile 'Örümcek Adam-3' Arasında Kıyasıya Gişe Yarışı Yaşanıyor.

BEYAZPERDENİN İKİ DEV PRODÜKSİYONU 'KARAYİP KORSANLARI: DÜNYANIN SONU' İLE 'ÖRÜMCEK ADAM-3' ARASINDA KIYASIYA GİŞE YARIŞI YAŞANIYOR.

Seyirciyle geçen hafta sonunda buluşan "Karayip Korsanları"nın yeni filmi dünya çapında 6 günde 401 milyon dolar, 4 Mayısta gösterime giren rakibi "Örümcek Adam" ise bu süre içerisinde dünya çapında toplam 806 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı. Sinema sektörü yayın organı "variety" ile uluslararası "box office" sitesinin haberlerine göre, iki ünlü serinin üçüncü halkaları arasında mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" isimli yapım, ABD'de tatil olan "Anma Günü-Memorial Day" haftasına rastlayan açılışını görkemli yaptı. Her ne kadar serinin ikinci filmi "Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı"nın açılış rekorunu kıramasa da film, Anma Günü haftasında bugüne kadar gösterime giren yapımlar arasında bir rekora imza attı. ABD sinemalarında 156 milyon 55 bin dolar gişe hasılatı yapan film, böylece 122.9 milyon dolarlık hasılatla bu rekoru elinde bulunduran "X-Men: Son Direniş" adlı filmi de tahtından indirmiş oldu.

"Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu", 25 Mayıstan itibaren 4 günlük süre içinde ABD'de 156 milyon 55 bin gişe hasılatı yaptı. Bazı ülkelerde daha önce gösterime giren film, bu 6 günlük sürede ABD dışındaki dünya sinemalarında toplam 245 milyon dolar hasılata imza attı. Film, böylece tüm dünyada toplam 401 milyon 55 bin dolarlık gişe hasılatı elde etti.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title