Haberler

Giresun: Fiskobirlik Olağanüstü Genel Kurulu

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğan, 2006 Ürünü Fındık Fiyatının Bakanlar Kurulu Tarafından Gözden Geçirilerek 4 YTL'nin Üzerinde Olmak Kaydıyla Yeniden Belirlenmesi Gerektiğini Savundu.

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğan, 2006 ürünü fındık fiyatının Bakanlar Kurulu tarafından gözden geçirilerek 4 YTL'nin üzerinde olmak kaydıyla yeniden belirlenmesi gerektiğini savundu.

FİSKOBİRLİK Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı devam ediyor. Genel kurulda yönetim, denetim ve faaliyet raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından bazı delegeler tarafından fındık ve FİSKOBİRLİK hakkında kısa konuşmalar yaptı. Daha sonra konuşan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğan, 2006 ürünü fındık için açıklanan fiyatın yeterli olmadığını söyleyerek, Bakanlar Kurulu'nun toplanarak fiyatı 4 YTL'nin altında olmamak kaydıyla yeniden açıklamasını istedi. Açıklanacak yeni fiyatın 4 YTL'nin üzerinde olması durumunda üreticinin emeğinin karşılığını alacağını almış olacağını savunan Tandoğan, fındıkla ilgili takip ettiği politikalar nedeniyle hükümeti de eleştirdi. Konuşmasında sık sık iktidarın bölge milletvekillerine yüklenen Tandoğan, milletvekillerini iyi günde üreticinin yanında olmak, kötü günde ise üreticiyi yalnız bırakmakla itham etti.

Türkiye'nin 2005 yılında 26 çeşit tarım ürünü ihracatından 5.5 milyar dolar gelir sağladığına ve bu gelir içinde fındığın 2 milyar dolarla ilk sırada geldiğine dikkat çeken Tandoğan, bu kadar gelir getiren bir ürünle ilgili uygulanan politikaların doğru olmadığını ileri sürdü.

Konuşmaların ardından genel kurula saat 16.00'da tekrar toplanılmak üzere ara verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title