Haberler

Giresun Belediye Meclisi Toplantısı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 'Yanlış Bilgi ve Belgeler Belediyeyi Yıpratıyor' Dedi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 'Yanlış bilgi ve belgeler belediyeyi yıpratıyor' dedi.

Belediye Başkanı Aksu, Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci toplantısında, AK Parti Grup Başkanvekili Sabri Öztürk'ün yerel bir gazeteye verdiği demeci hakkında görüşlerini açıkladı. Aksu, 'Belediyede danışmanlık yapan ve aynı zamanda AB Proje Ofis sorumlusu olan kişinin 9 bin lira maaş aldığı' yönündeki açıklamalarını doğru bulmadığını söyledi.

Giresun Belediyesi'nin danışmanlık hizmeti alımı ve proje ofisinin kurulmasıyla ilgili ihale yapıldığını ifade eden Aksu şu bilgileri verdi: 'Belediye olarak biz AB Proje Ofisi'nden destek alıyoruz. Bu proje ofisinde Hakan Adanır'ın öncülüğünde işin uzmanları olan 5 üniversite mezunu genç çalışıyor. Aylık 9 bin lira ödüyoruz, bu para 6 kişiye dağıtılıyor. İçinde SGK ücretleri de var. Burada çalışan insanların Giresunlu olmasına özen gösteriyoruz. Genç beyinlerin büyük kentlere gitmesine karşı olarak buradaki çalışanların Giresunlu olmasını istedik. Ayrıca bu ofis sadece kent için değil, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne hizmet vermektedir'

Aksu, konuyla ilgili bilgi almadan, yalan yanlış açıklamaların, belediyeyi ve belediye meclisini bu şekilde göstermenin hiçbir anlamı olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

'Birine 9 bin liralık avanta, rant sağlamak gibi bir şey asla söz konusu değildir. Böyle bir açıklamayı uygun bulmuyorum. Yanlış bilgi ve belgeler belediyeyi yıpratıyor. Daha öncede bu tür yanlış bilgiler kamuoyuna yansıtıldı. Doğru olmadığı ortaya çıktı. Giresun'un her türlü sorununa karşı özveriyle çalışıyoruz. Biz göreve gelmeden önceki dönemde 'alt yapı tamam' denmesine rağmen 2009 yılında yaşadığımız sel felaketinde altyapının ne kadar içler acısı olduğunu gördük.'

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Öztürk, gazeteye verdiği açıklamaları yineleyerek, 'Proje ofisinden belediyenin yararlanması doğru bir şey, ancak alınan hizmet karşılığında verilen rakam fazla. Aylık ödenen 9 bin liraya karşın bu hizmet belediyenin bilgi evinden veriliyor. Kendilerinin belediyeden bağımsız bir ofisleri olmalı. Bilgi evinde Giresun'un kent arşivi var. Şimdi bu çalışmadan dolayı bu arşiv kaybolmuş durumda. Başta İl Özel İdaresi olmak üzere bazı kurumlar ve belediyeler de aynı ofisten destek alıyor, ancak o kadar fazla para ödemiyor' diye konuştu.

Başkan Aksu, Öztürk'e cevabında, 'Bizden önceki belediye yönetimi de Hakan Adanır ile aylık 2 bin 100 liraya aynı hizmet için anlaşma yapmıştır. Önceki dönem Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'den sonra biz de aynı hizmeti alıyoruz. Telaffuz edilen 9 bin lira tek kişiye değil, ofiste çalışan bütün elemanların toplam ücretidir. Kent arşivi konusunda ise pek çok hizmet sunan birimlerin yer aldığı olduğu bilinmelidir' diye konuştu.

Toplantı, gündem maddelerinin okunarak gündeme alınacak maddelerin oylanması ve bunların ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

(GL-ME-YB) - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title