Haberler

Gineli İş Adamları Türkiye'de

Samsun'a Gelen 7 Kişilik Gineli İş Adamları Heyetine Başkanlık Eden Hissatou Nounou Bavry, Türkiye'de Şoke Olduklarını Belirterek, "Türkiye Gerçekten Mükemmel Bir Ülke. Bize Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Yapılamadığı Kaos Dolu Bir Ülke Gibi Gösteriliyordu. Ancak Gördük Ki Burası Çok Farklı, Birbirini Seven, Destekleyen ve Misafirperver Bir Ülkeymiş" Dedi.

Samsun'a gelen 7 kişilik Gineli iş adamları heyetine başkanlık eden Hissatou Nounou Bavry, Türkiye'de şoke olduklarını belirterek, "Türkiye gerçekten mükemmel bir ülke. Bize cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılamadığı kaos dolu bir ülke gibi gösteriliyordu. Ancak gördük ki burası çok farklı, birbirini seven, destekleyen ve misafirperver bir ülkeymiş" dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (KASİF) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 17 kişilik heyetten 7'si, Samsun'un Çarşamba ilçesini ziyaret etti. Çarşamba Sanayici İşadamları Derneği'nin daveti üzerine Çarşamba'ya gelen Mohammed Bobo Bah, Abdowlaye Kolie, Diallo Boubacan, Mamadou Zalil Diallo, Alpha Kabinet Keita, Hissatou Nounou Bavry ve Fataunata Bah, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel ve Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar'ın yanı sıra sivil

toplum kuruluşları ve bazı sanayi kuruluşlarını gezen Gineli heyet, kendilerine gösterilen ilgi karşısında memnun kaldı.

Türkiye'ye gelmeden önce çok değişik fikirlere sahip olduklarını, ancak buraya geldikten sonra tamamen fikirlerinin değiştiğini ve şoke olduklarını dile getiren Gineli heyete başkanlık eden Hissatou Nounou Bavry, "Türkiye gerçekten mükemmel bir ülke. Bize cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılamadığı kaos dolu bir ülke gibi gösteriliyordu. Ancak gördük ki burası çok farklı, birbirini seven, destekleyen ve misafirperver bir ülke imiş. Gösterilen yakın ilgi ve alaka, yanlış bilgiler edindiğimizi ortaya

çıkardı" diye konuştu.

Ülkelerinin en büyük gelir kaynağının altın olduğunu anlatan Hissatou Nounou Bavry, "Altın yanında boksit üretiminde de dünyanın en büyük rezervine sahip bir ülkeyiz. Gine tarım ülkesi olup, yetiştirilmeyen hiçbir ürünümüz hemen hemen yok. Ancak orada mango tabir ettiğimiz ürünümüz var ve mutlak pazarlanması gerekiyor. Çok güzel bir yiyecek ve içecek çeşididir. Pazarlanamadığı için tez zamanda çürüyor ve yok oluyor. Bu meyvemizin pazarlanmasını da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gineli iş adamlarının Türkiye ziyareti hakkında bilgi veren KASİF Başkanı Osman Reis ise şunları söyledi:

"TUSCON projeleri kapsamında 2007 yılının ilk 5 ayında bu güne kadar ülkemize 700 Gineli iş adamı gelerek incelemelerde bulundu. Buna karşılık olarak Türkiye'den Gine'ye bin 500 iş adamımız gitti. Bu ziyaret ve incelemeler sırasında Türkiye'de 30 bin iş görüşmesi yapılmış, buna paralel olarak yaklaşık 2 milyar dolarlık bir iş bağlantısı sağlanmak üzere."

(EŞ-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title