Haberler

Sırtında Çuval ile Tek Tek Hesap Yaptı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a Seslendi

Sırtında çuval ile tek tek hesap yaptı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendiGİRESUN - Giresun'da bir fındık üreticisi sırtında çuval ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendi.

Sırtında çuval ile tek tek hesap yaptı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendi

GİRESUN - Giresun'da bir fındık üreticisi sırtında çuval ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendi. Yaptığı masrafı ve kazandığı parayı hesaplayarak sesini duyurmaya çalıştı.

Açıklanan fındık fiyatlarının ardından eline kağıt kalem alan vatandaş maliyeti ve kazancı hesaplamaya başladı. 10 dönüm araziden 4 ton fındık alan üretici 10 liradan hesapladığı satışta 130 lira zararda çıktı.

Bulancak ilçesine bağlı Ahırlı köyünde yaşayan Serdar Gündoğdu isimli üretici bahçeden çuval taşırken çektiği video tıklanma rekoru kırdı. Birçok üretici ise Gündoğdu'nun üreticinin sesi olduğunu söyledi.

Konuşmasına, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Karadeniz Milletvekillerine seslenerek başlayan Gündoğdu, "Bugün Kardeşimle beraber fındık çuvalı taşıyoruz. Yol bahçemize yarım saat uzaklıkta ve bu görmüş olduğunuz çuval 15 dakikadır sırtımda. Şimdi bir hesap yapacağım. 10 dönüm bahçeden 45 çuval fındık topladık. Bu 45 çuval fındıktan ortalama 400 kilo fındık çıkacağını hesap ediyoruz. Fındığın kilosunu TMO 10 liradan alacağını açıkladı, yevmiye parasını Giresun Valili 80 liradan hesapladı, benden buna göre bir hesap yapacağım" dedi.

"Sırtında çuvalı ile tek tek hesapladı"

Sırtında ki çuvalı ile hesap yapan Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti; " 400 kilo fındık 10 liradan 4 bin lira para yapıyor ve biz 10 dönüm bahçeyi toplamak için 26 yevmiye verdik. Bu yevmiyede 2 bin 80 lira yapıyor, bahçenin altını temizlemek için 10 yevmiye verdik buda 80 liradan 800 lira yapıyor, bahçenin otunu biçtirmek için 3 yevmiye verdik buda 250 liradan 750 lira yapıyor, bahçeye 5 çuval gübre attık buda 350 lira yapıyor. Şimdi bu taşıdığımız fındıkları eve çıkartmak için araba çağıracağız oda 100 lira alacak birde patoz parası alacak 50 lira yani toplamda 4 bin 130 lira masrafımız var. 400 kilo fındık 4 bin lira yapar artı devletin dönüm başı vermiş olduğu dönümüne bin 600 liralık destekleme parası var toplam 5 bin 600 lira. Bu paradan 4 bin 130 lirayı çıkardığımız zaman geriye Bin 470 lira kalıyor bizim cebimize. Şimdi bu dönüm parasını direk alıp bahçeyi toplamasak daha kardayız diye düşünüyoruz ve yahutta bu bahçemize yol vurulup bizi bu sırt yükünden kurtarmasını istiyoruz yetkililerimiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bulancak Gündoğdu Giresun Ahırlı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title