Haberler

Gençlik, Büyük Anadolu Buluşmasında Bir Araya Gelecek

Ankara'da 13-21 Mayıs 2008 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek Olan, 30 Ülke ve 81 İlden 2 Bin 500 Gencin Katılacağı Dünya Kültürleri ve Gençlerin Anadolu Buluşması Programına, Düzce'den de Bir Grup Genç Katılacak.

Ankara'da 13-21 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 30 ülke ve 81 ilden 2 bin 500 gencin katılacağı Dünya Kültürleri ve Gençlerin Anadolu Buluşması programına, Düzce'den de bir grup genç katılacak.

Her yıl 15 -21 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Gençlik Haftası" bu yıl Mustafa Kemal Atatürk'ü, Gençliğe verdiği önemi ve ülkemizi daha iyi tanıtmak amacıyla dünya gençlerini de Ankara'ya davet ederek "Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması" olarak düzenlenecek.

Bir sivil toplum örgütü olan "Fomged Gençlik Kulübü" ile birlikte düzenlenecek ve 13-21 Mayıs 2008 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan bu projeye 30 ülke ve 81 ilin Gençlik Merkezlerinden 2 bin 500 genç katılacak.

Düzceli gençlerin yörelerini ve ülkelerini tanıtma fırsatı bulacakları bu programa hazırlık yapılması amacıyla Düzce Vali Yardımcısı Erhan Türker başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Düzce Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, Düzce Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Keskin, Düzce Belediyesi yetkilileri ve diğer kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erhan Türker, bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklere her ilden bir grup öğrencinin katılacağını ve her ilin geçmişini, kültürel yapısını, değerlerini ve tarihini tanıtabilmesi için standlar açılacağını belirterek, "Gençlik Haftası'na her yıl her ilden bir temsilci seçilirdi. O temsilci Ankara'ya gider Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da ağırlanırdı ve etkinliklere katılırlardı. Bu yıl Başbakanlığa bağlı bu etkinliklere ilaveten her ile kendisini tanıtabileceği bir imkan tanıtmak istendi. Ankara'da bu yıl her ilden bir grup genç ağırlanmak isteniyor. Her ilin geçmişini, kültürel değerlerini, yapısını ve tarihini tanıtabilmesi için 9'ar metrelik standlar kuruluyor. Biz Düzce için ayrılan standlarda hangi ürünleri sergileyebiliriz, tarihi ve turistik yerlerimizi nasıl gösterebiliriz, nasıl aktiviteler yapabiliriz ve bunun için kimleri görevlendirebiliriz bunu değerlendiriyoruz. Amacımız, bu etkinliğe Düzce olarak hangi ekibimizle, ne şekilde katılabileceğimizi belirlemek" dedi.

(AY-AK) 28.04.2008 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title