Haberler

Genç Sanatçılar C.A.M. Galeri'de"

Güncelleme:

C.A.M Galeride yeni sergisinde 'fresh' kavramını somutlaştıran genç sanatçıları bir araya getiriyor.

Fresh

Betül Güney, Cenin (Burcu Çorbacı), Ceyda Aldemir Pancar'ın

07.06 - 12.07.2012

C.A.M Galeri / Akaretler

C.A.M Galeri / Akaretler, 7 Haziran - 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında yer alan yeni sergisinde, sanat hayatında 'fresh' kavramını somutlaştıran genç sanatçıları bir araya getirdi.

Betül Güney, Cenin (Burcu Çorbacı) ve Ceyda Aldemir Pancar'ın yer aldığı serginin başlığı da ' Fresh '. Bu sergi için oluşturulan, hepsi birbirinden farklı tatlarda işlerde Fresh kelimesi ile kendine has bir güç, enerji ve kalite vurgulanmak istenirken , ' yeni' olana da göndermeler yapılıyor.

Betül Güney'in yapıtlarındaki ögeler, puzzle'sı bir estetikle; reel bağlarından koparılarak yapıbozuma uğratılıp yeni bir estetik kurguyla tekrar resim düzlemindeki yerlerini alıyor.

Cenin'in resimleri ise kişisel – karmaşık – ikonografik – görsel hazinesi ile kaynaştırdığı evrensel arketipler, semboller, alt algısal mesajlar, formlar ve renkler aracılığıyla kendi bilinçaltındaki mesajları gün yüzüne çıkarıyor. Sembolleri, bilinçaltı hatıralarını ve bebeklik dönemine ait kaygıları canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda şimdiye dek var olmamış bir gerçekliğin kapılarını aralıyor.

Günümüz insanının retroya olan sevgisi ve özlemi Ceyda Aldemir P.'nin yaptığı 'Retro Bebekler' üçlemesinde kadın figürü üzerinden tuvale aktarılıyor. Günümüz kadınlarını 50'li, 60'lı yılların kıyafetlerinden esinlenerek, yeni neslin benimsediği aksesuarlarla resmetmek, geçmiş dönemle bugün arasında bağ kurmak eski olanı yeniye, yeni olanı da eskiye yaklaştırıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title