Haberler

Genç Girişimciler Atso Başkanı Budak'ı Ziyaret Etti

Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serhan Güllüpınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (atso) Başkanı Çetin Osman Budak'ı Ziyaret Etti

Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serhan Güllüpınar ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, Genç Girişimci Kurulları'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, 81 ilde gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye'nin genç nüfusuna karşın, genç girişimci sayısı bakımından dünya sıralamasında gerilerde kaldığını belirten Budak, kurulların genç girişimci sayısının artması için büyük bir görev üstlendiğini bildirdi.

Budak, şunları söyledi:

'Türkiye'de işsizlik, resmi rakamlara göre yüzde 14,5. Gençler arasında bu oran yüzde 20'ye çıkıyor. Yani her dört gençten biri işsiz. Her yıl 750 bin genç bu rakama dahil oluyor. Bu nedenle genç girişimci sayısının artması ülkemiz için büyük önem taşıyor. Sizler gençlere örnek olup, onları girişimci olmaya, kendi işlerini kurmaya teşvik etmelisiniz. İşsizlik ancak bu sayede azalabilir. Biz oda olarak çalışmalarınızda yanınızdayız ve her türlü desteği vermeye hazırız' dedi.

ATSO olarak Antalya'da marka bilincini geliştirmek ve firmaları teşvik etmek amacıyla 2010 yılını 'Marka yılı' olarak belirlediklerini ifade eden Budak, bu kapsamda özellikle genç girişimcilere yönelik faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serhan Güllüpınar da, Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu'nun Mart ayında genel kurulunu tamamlayarak yönetim kurulunu belirlediğini söyledi. Güllüpınar, Antalya ve ilçelerindeki oda ve borsalarla tam bir uyum içinde olduklarını, Kurul olarak bölgede gençleri girişimciliğe teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

(MUH-MST-GÜÇ-ZZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title