Haberler

Gebze Fatih'i Ve Fethi Dinledi

Güncelleme:

Fatih'i büyük yapan hedefleriydi!

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Fatih ve Fetih konulu konferansa katılan tarihçi Talha Uğurluel, " Fatih Sultan Mehmet'i büyük yapan bugünlere kadar taşıyan, yaptıkları değil; yapmak istedikleri varmak istedikleri hedefleriydi" dedi

KATILIM YOĞUNDU

Gebze Belediyesi'nin sosyal ve kültür etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetlerine de ağırlık veren Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Fatih ve Fetih konulu panele tarih severlerin katılımı yoğun oldu.

Gebze Kent Meydanı'nda bulunan kültür merkezi salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan tarihçi-yazar Talha Uğurluel katıldı. Sinevizyon gösterimiyle konuşmasını sürdüren Uğurluel, İstanbul'un fethiyle bir çağ kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in bilinmeyen yönlerini anlattı. Uğurluel'in renkli sunumunu ilgiyle izleyen tarihe ilgi duyan Gebzeliler, tarih konferansı için belediyeye teşekkür etti.

GEBZE'NİN ÖNEMİ

Şehir dışında olduğu için programa katılamayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i temsilen başkan vekili Ahmet Kisbet'in ev sahipliği yaptığı konferansa; Darıca Kaymakamı Osman Ateş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Orhan Sipahioğlu, Gebze Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör de katıldı.

Gebze'nin tarihten günümüze kadar stratejik ve önemli bir konumda yer aldığına dikkat çeken tarihçi-yazar Talha Uğurluel, son seferine çıkmak üzere Gebze'de otağ kuran ve burada vefat eden Fatih Sultan Mehmet'in, saraya sokulan devşirme bir doktor tarafından yavaş yavaş zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi.

FATİH'İN SIRRI

Fatih Sultan Mehmet'in Gebze otağ kurduğunu ve son seferini nereye yapacağına ilişkin kesin bir bilgi olmadığını dile getiren Uğurluel, "Haliç'teki donanma İzmit Körfezi'ne getirtildi ve akabinde kendisi Gebze'ye gelerek otağ kurdu. Büyük ihtimalle gemilere Körfez'de binecek ve 1480 yılında Gedik Ahmet Paşa'ya aldırdığı Otranto'ya gidecekti.

Oradan da ver elini, Roma, Papalık ve oradan da Endülüslerin elindeki İspanya…" Fatih'in Gebze'de vefat ettiği Gebze'de üzerinde bulunan mavi kaftanın Topkapı Sarayı'nda saklandığını da belirten Uğurluel, "Fatih Sultan Mehmet'i büyük yapan bugünlere kadar taşıyan, yaptıkları değil; yapmak istedikleri varmak istedikleri hedefleriydi" sözleriyle konuşmasını noktaladı. Konferans öncesinde Gebze Belediyesi Mehteran Takımı da salonda mini bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Talha Uğurluel Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title