Haberler

Gaziantep Sofrası' İddialarına Sert Yanıt

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, geçen hafta Kahramanmaraş'ta yapılan CHP'nin il başkanları toplantısının ardından Gaziantep'te katıldıkları bir yemeğin haberlere konu olmasına ve AK Partili Şamil Tayyar ve Savcı Sayan'nın sosyal medya üzerinden ve televizyonlardan yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, geçen hafta Kahramanmaraş'ta yapılan CHP'nin il başkanları toplantısının ardından Gaziantep'te katıldıkları bir yemeğin haberlere konu olmasına ve AK Partili Şamil Tayyar ve Savcı Sayan'nın sosyal medya üzerinden ve televizyonlardan yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci için, Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ndeki sınır kapısında yaptıkları incelemenin ardından sınıra yaklaşık 50- 60 metre uzaklıktaki CHP İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın evinde davullu, zurnalı sofra kurulduğu iddia edilmiş, konu bazı internet sitelerinde, 'CHP'li başkanlardan rakılı denetim' başlığıyla yer almıştı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve AK Partili Savcı Sayan da sosyal medya hesaplarından yemek fotoğrafını paylaşarak eleştirel yorumlarda bulunmuştu.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partisinin il başkanlığı binasında konuyla ilgili basın açıklama düzenleyip, haberlere ve AK Partililer'in eleştirilerine sert yanıt verdi. 24 Eylül'de Kahramanmaraş'ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı il başkanları toplantısına katıldıklarını belirten Sancar, "İl başkanları toplantımız saat 18.30 da sona erdi. Genel Başkanımız saat 21.30 uçağı ile ayrıldı. Bizler İzmir'e 25 Eylül Pazar günü saat 23.10 uçağı ile döneceğimiz için Gaziantep'e geldik ve Gaziantep İl Başkanımız Hayri Sucu bizi, yöneticileri ile karşıladı. Pazar akşamı bizleri sıcak yürekleri ve kocaman kalpleri ile Gaziantep'te misafir eden dostlarımızla yediğimiz yemek vesilesi ile haksızca ve acımasızca eleştiren fakat gerçekle hiçbir alakası olmadığı halde kafalarında uydurdukları bir görevlendirme senaryosu ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne ağızlarının suyu akarak saldıran Savcı Sayan ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ı esefle kınıyorum. Aslında ancak bu kadar yalan ve iftira dolu söylemleriyle taraf olabilen, haksızca eleştirebilen bu kişiler, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne değil, aslında Gaziantepimizin sıcak, yürekli misafirperver insanına ve sevgiyle kucaklayan karşılama kültürüne saygısızlık yapmışlardır" dedi.

Haberlerde ve eleştirilerde belirtildiği gibi Karkamış'ta bir inceleme görevleri olmadığını, sadece il başkanları toplantısına gittiklerini belirten Sancar, "Olayın aslını anlamadan, taraflarına sormadan ve nerede misafir olduğumuzu bilmeden siz hangi hakla bizleri itham ediyorsunuz. Sizin yaptığınız özel hayata müdahaledir, yalandır, iftiradır. Dinimizde de yer aldığı gibi iftira ve gıybet haramdır. Uydurduğunuz Fırat Kalkanı İnceleme Heyeti'nde olduğumuz yalanını ispatlamakla mükellefsiniz. Bu kadar yalan, bu kadar iftirayla nasıl televizyonlarda program yapabiliyorsunuz, anlamak mümkün değil. Hadi Savcı Sayan'ın bizlere soru sormaya yüzü yok, bari sen sor Şamil Tayyar" diye konuştu.

Konunun çarpıtılarak, sürekli gündemde tutulması nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Sancar, "Bizi eleştiren AK Partili Sayan ve Tayyar'a sesleniyorum. O masada rakı içen de, ayran içen de, su içen de vardı. Ama koluna 700 bin liralık avanta saat takan, evlerinde kutu kutu dolar çıkan, teröristleri kırımızı halıyla kapıda karşılayanlar yoktu çok şükür. Sen insanların evinde yediği içtiğini takip edeceğine, FETÖ terör örgütüne üye olup içinizde gezenleri takip et. O sofra CHP sofrası değil, insanlıklarıyla, candanlıklarıyla ve misafirperverlikleriyle tanınmış Gaziantep sofrasıdır, Anadolu Sofrasıdır, samimiyet ve sevgi sofrasıdır" dedi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Şamil Tayyar Savcı Sayan Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title