Haberler

Gaziantep Mutfağı, İtalya'da Düzenlenen Gastronomi Fuarı'nda Tanıtıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından "Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi" kapsamında İngilizce olarak hazırlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı" kitabı, 25-29 Ekim 2012 tarihleri arasında İtalya'nın Torino...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından "Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi" kapsamında İngilizce olarak hazırlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı" kitabı, 25- 29 Ekim 2012 tarihleri arasında İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Salone del Gusto Gastronomi Fuarı'nda tanıtıldı.

GTO tarafından açılan stant ile Gaziantep Mutfağı, Slow Food - Terra Madre organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ve 95 ülkeden gelen üreticiler, gıda uzmanları, üretici birlikleri temsilcileri, medya mensupları, gurme ve yemek yazarlarının katıldığı fuarda başarı ile temsil edildi. Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı Kitabı, açılan stantta yöresel yiyeceklerimiz ve malzemeleri eşliğinde tanıtılırken, kitap, ziyaretçiler ve katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini topladı. Eğitici sunumlar ve tartışmaların da gerçekleştirildiği 8. Salone del Gusto Gastronomi Fuarı, bu yıl 220 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

GTO'dan konuyla ilgili yapılan açılamada, Gaziantep mutfağının dünyanın en saygın uluslararası gastronomi organizasyonlarında boy göstermeyi sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma sonrası hazırladığımız bu kitabımızı, dolayısıyla Gaziantep mutfağını, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma gayreti içerisindeyiz. Özellikle tanıtım ayağı için hazırladığımız projemiz, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmekte ve Gaziantep İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürütülmektedir. Kitabımızı geçtiğimiz ay İngiltere'de düzenlenen bir sempozyumda, ardından da İstanbul'da düzenlediğimiz özel bir gecede ulusal ve uluslararası medya yazarlarına ve gurmelere tanıttık. Son olarak da İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Salone del Gusto Gastronomi Fuarı'nda tanıtımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de mutfağımızın zenginliklerini ulusal ve uluslararası organizasyonlarda tanıtmayı sürdüreceğiz. Gaziantep insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan tarihsel birikimi ve coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Bu topraklarda yetişen malzemelerin hünerli ellerde şekillenmesiyle oluşan olağanüstü tatları etkin bir şekilde tanıtma ve gelecek nesillere aktarma, odamızın bu alandaki çalışmalarının temelini oluşturmaktadır." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası 29 Ekim Torino İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title