Haberler

Gaziantep: KKTC Cumhurbaşkanı Talat Gaziantep'te (2)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Finlandiya'nın Önerisinin Başarı Şansının, Dengeyi Kurmasına Bağlı Olduğunu Belirterek, "Finlandiya'nın Önerisi Son Derece Dengesiz Bir Öneri Olarak Başladı" Dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Finlandiya'nın önerisinin başarı şansının, dengeyi kurmasına bağlı olduğunu belirterek, ''Finlandiya'nın önerisi son derece dengesiz bir öneri olarak başladı'' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Gaziantep'teki ziyareti kapsamında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk ve KKTC Ulaştırma Bakanı Salih Usar ile birlikte Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Gaziantep Genel Satış Acentesi'nin açılışını yaptı. Talat, açılışta yaptığı konuşmada, KKTC üzerinde uygulanan baskı ve izolasyonları kırmak için her zamankinden daha fazla mücadele etme azminde olduklarını kaydetti. ''Bugün, sizlere iyi bir haber vermek istiyorum'' diyen Talat, ''Yurtdışına direkt uçuş yapabilmek için ilk adımı atarak İngiliz Sivil Havacılık Kurumu'na, Ercan-Londra arasında direkt uçuş için başvuruda bulunduk. Umarım İngiltere bu konuda olumlu bir adım atarak talebimizi kabul eder. Bu izolasyonu delmek için yaptığımız ilk uluslararası girişim oldu. Bize karşı uygulanan acımasız ve insanlık dışı izolasyonu delmek için yurtdışına Türkiye üzerinden uçarak sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Talat, Kıbrıslı Türkler'in izolasyonlara karşı mücadele ederken birçok cephede savaştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Çünkü izolasyonlar pek çok alanda devam ediyor. Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs'ta yaşayan nüfusu kadar, hatta belki ondan fazla İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk var. Eski bir İngiliz sömürgesi olarak Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiliz turistlerin ilgisini çeken ve İngiliz turistlerin sıkça tatil için geldiği, hatta birçok İngiliz'in ev satın alarak Kıbrıs'ta yaşadığı bir gerçek. Ve bu gerçek çerçevesinde Kıbrıslı Türkler için doğrudan uçuş destinasyonu olarak düşünüleceği yer tabii ki Londra oluyor.''

Talat, açılıştan sonra bir gazetecinin AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın sunduğu öneriyi hatırlatması üzerine ise, ''Finlandiya'nın önerisi son derece dengesiz bir öneri olarak başladı. Dolayısıyla bunun başarı şansı dengeyi kurmasına bağlı. Şu an itibarıyla dengesizlik devam etmektedir, ancak görüşmeler de devam etmektedir. Dolayısıyla şu an itibarıyla daha ileri bir şey söylemek mümkün değil. Ama dediğim gibi, bütünlüklü çözümün unsurlarını, izolasyonları kaldırmak için paketin içerisine koymak büyük bir yanlıştı. O yanlışı yaptılar. Umarız ki, o yanlıştan vazgeçerler'' dedi.

Törene katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, KTHY'nin Gaziantep'e uçuş başlatmasının önemli bir adım olduğunu dile getirerek, ''Gaziantep, Kıbrıslı Türkler'in Karadeniz'e, hatta Hazar'a ulaşması için önemli bir merkez. Buradan Londra uçuşlarının başlaması da ekonomik olduğu kadar önemli siyasi bir adım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title