Haberler

Gazeteci Örgütlerinden Başbakan Erdoğan'a 'Yıpranma' Dosyası

Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) ve Parlamento Muhabirleri Derneği (Pmd), Sosyal Güvenlik Reformu'nun İçerisinde Yer Alan ve 1977 Yılından Bu Yana Gazetecilere Tanınan Yıpranma Hakkının Kaldırılmasına İlişkin Düzenlemeyle İlgili Olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bir Rapor Sundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Sosyal Güvenlik Reformu'nun içerisinde yer alan ve 1977 yılından bu yana gazetecilere tanınan yıpranma hakkının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor sundu.

Raporu gazeteci örgütleri adına Başbakan Erdoğan'a veren PMD Genel Başkanı Hıdır Göktaş, basın mensuplarının yıpranma haklarının alınmasıyla ilgili yeni Sosyal Güvenlik Yasası'na işaret etti. Bu konuda meslek örgütlerinin bir rapor hazırladığını belirten Göktaş, raporun ekinde kameramanların çalışma koşullarına ilişin bir araştırmanın da bulunduğunu söyledi. Göktaş, "Konu hakkında bilginiz olduğunu ve ilgilendiğinizi biliyoruz. Biz bir ayrıcalık istemiyoruz. Ancak durumu sizin bilgilerinize sunuyoruz"

dedi.

(DA-EDA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title